CEO Marc van Gelder verlaat Mediq BV

Marc-van-Gelder-webMarc van Gelder, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Mediq, heeft vandaag aangekondigd dat hij besloten heeft om na negen jaar terug te treden als CEO van Mediq. Van Gelder heeft dit besluit genomen in goed overleg met de Raad van Commissarissen.

Marc van Gelder: “Nu Mediq de afgelopen negen jaar is uitgegroeid tot een internationale speler in de zorgsector, is het voor mij een natuurlijk moment om de leiding over te dragen. 2013 was een goed jaar voor Mediq, waarin we de overgang van een beursgenoteerde naar een private onderneming succesvol hebben afgerond. Ik ben enorm trots en dankbaar dat ik Mediq de afgelopen negen jaar heb mogen leiden en de mogelijkheid heb gehad om samen te werken met een fantastisch en toegewijd Mediq team.”

Rob ter Haar, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “De Raad van Commissarissen is Marc dankbaar voor zijn leiderschap gedurende de afgelopen negen jaar. In deze periode heeft Mediq zich ontwikkeld van een nationale apotheekketen en groothandel (OPG) naar een internationale leverancier van medische hulpmiddelen, geneesmiddelen en bijbehorende zorg aan patiënten en zorgprofessionals. Met vestigingen in 15 landen. Onder leiding van Marc heeft Mediq tevens haar leiderschap in de Nederlandse apotheekmarkt versterkt door het merk ‘OPG’ te wijzigen in ‘Mediq’. Door de kracht en de cultuur van alle in de afgelopen jaren geacquireerde ondernemingen te combineren, veranderde Marc het bedrijf in de internationale onderneming in de zorg die het nu is.”

Naar een opvolger voor Marc wordt gezocht. Rob ter Haar werkt de komende periode, samen met Marc en de andere leden van de Groepsdirectie van Mediq, aan een zorgvuldige overdracht van de verantwoordelijkheden van Marc aan een nieuwe CEO.

Lees in de eerstvolgende editie van FarmaMagazine het afscheidsinterview met Marc van Gelder.

Gerelateerde berichten

Auteur: redactie
Categorie: Opinie

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *