Niet meer en niet minder

Niet meer niet minderOp donderdag 7 april 2016 organiseert ZonMw het vierde jaarlijkse congres Goed Gebruik Geneesmiddelen ‘Niet meer en niet minder’. In de Beurs van Berlage in Amsterdam worden de resultaten belicht van GGG- en andere innovatieve onderzoeksprojecten, alsmede ontwikkelingen uit de dagelijkse praktijk.

Bij het streven naar een gepast gebruik van geneesmiddelen is volgens de organisatoren alertheid op zijn plaats en is samenwerking en afstemming noodzakelijk. De juiste middelen in de juiste hoeveelheden op het juiste moment bij de juiste patiënt inzetten, dat is een uitdaging. De onderzoeksprojecten en initiatieven die via het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen worden gefinancierd, leveren hieraan een bijdrage. Voor de implementatie van de resultaten van deze projecten hebben de verschillende partijen elkaar nodig om uiteindelijk de praktijk echt te kunnen veranderen en de kwaliteit van zorg voor patiënten te verbeteren.

Kennis uitwisselen
Met het plenaire programma, posterpresentaties en de deelsessies is er alle ruimte om op het GGG-congres 2016 kennis uit te wisselen met collega’s uit het brede veld van geneesmiddelen. Het programma start plenair, waarin de nieuwe geneesmiddelenvisie van het ministerie van VWS uiteen wordt gezet. Geneticus Hans Clevers van het UMC Utrecht brengt vervolgens toekomstige ontwikkelingen naderbij in zijn presentatie ‘Organoïden en personalized medicine’. Hierna volgt de eerste ronde van de subsessies. Tijdens de lunch zijn er posterpresentaties van de 11 GGG-projecten vanuit de eerste praktijkgerichte subsidieronde Stimulering in de Praktijk (STIP).

Stimulering in de praktijk
Om nader kennis te maken met de eerste lopende projecten uit de STIP-ronde geeft na de lunch een aantal van deze onderzoekers een presentatie hierover. Dit zijn:
– Marcia Vervoet, NIVEL
– Gudule Boland, Pharos
– Hans de Vos Burchart, Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik
– Sara Daliri, OLVG West en Bovenij Ziekenhuis
– Herman Veenhof, UMCG
– Sander Borgsteede, St. Health Base.
Hierna volgt de tweede ronde van de subsessies. De congresdag wordt afgesloten met een netwerkborrel. Ook hier is nog ruimte om de poster-presentaties te bezoeken.

Meer informatie en inschrijven via de website Goed Gebruik Geneesmiddelen Congres 2016.
http://publicaties.zonmw.nl/goed-gebruik-geneesmiddelen-congres-2016/

Gerelateerde berichten

Auteur: redactie
Categorie: Actueel
Tags: , , , ,

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.