Opvoedpoli wil geen DSW-klanten meer

DEN HAAG (ANP) – De ruzie tussen de Opvoedpoli en zorgverzekeraar DSW wordt heftiger nu de organisatie geen mensen meer behandelt die een verzekering hebben bij DSW. Het gaat om ongeveer 150 van de totaal 5000 cliënten van de Opvoedpoli, zo heeft directeur Linda Bijl dinsdag laten weten.

Auteur: redactie
Categorie: Feeds

1 Reactie

  1. De Opvoedpili WIL wel maar KAN DSW-verzekerden niet langer helpen noch aannemen. Dat komt omdat DSW al ruim een jaar niet betaalt voor de behandelingen die hun verzekerden bij de Opvoedpoli hebben gekregen (tot dier volle tevredenheid). DSW meent dat de zorg van de Opvoedpoli voor een deel ‘niet verzekerde’ zorg is. En daarom wordt zomaar voor het geheel gestopt met betalen totdat DSW inzage krijgt in de persoonsdossiers. Dat is helemaal niet nodig om de Opvoedpoli te controleren. De Opvoedpoi weigert inzage en geeft verder alle informatie in alle openheid van haar werk. Dat is niet genoeg voor het wantrouwen dat DSW heeft naar niet alleen de Opvoedpoli maar naar vele andere ggz-instellingen. Andere (grote) zorgverzekeraars hebben ook hun controles gedaan en komen tot een andere bevinding dan DSW en sluiten wel contracten met de Opvoedpoli, omdat ze zien dat een innovatief en integraal werkende zorgaanbieder op den duur goedkoper en kwalitatief minstens net zo goed is. DSW is dus penny wise pound foolish.
    De Opvoedpoli kan de zorg aan deze gezinnen niet langer volhouden wegens deze wanbetaling en weigert haar clienten lastig te vallen met facturen, waarvoor ze gewoon verzekerd zijn (of meenden te zijn). DSW denkt nog erg in schotten en etiketten en heeft weinig gevoel voor innovatie en integrale gezins-zorg. Dat is heel jammer voor hun verzekerden.

    Plaats een Reactie

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *