Every move you make?

Nederlanders willen graag gezond en fit blijven. Kijk op zondagochtend eens om je heen. Iedereen hardloopt, wielrent, wandelt of beoefent een andere sport. Ook de app’s op dit gebied schieten als paddenstoelen uit de grond. Mijn eigen favoriet is toch nog steeds de Fitbit. Een apparaatje dat je gemakkelijk aan je kleding kunt bevestigen en dan vervolgens de hele dag je stappen, calorieën en dergelijken telt. Het geeft je extra stimulans om’s avonds toch nog even te gaan fietsen of wandelen als je ziet dat je beweging een beetje onder de maat was die dag. Helaas, een paar maanden geleden was hij ineens kapot en ik merkte dat ik stiekem erg gehecht was geraakt aan dit kleine apparaatje. Ineens tastte ik voor mijn gevoel toch in het duister, zeker op dagen waarop ik veel zittend werk had verzet. En ik wilde dan ook graag een nieuwe kopen.

Dagelijkse activiteiten

Aangezien een Fitbit nu ook weer niet supergoedkoop is (ongeveer 80 à 100 euro), kreeg ik de tip om de Moves App eens te gebruiken. Waarom niet? Altijd leuk om weer een nieuwe app uit te proberen. Naast het aantal stappen en dergelijken. houdt de app verder in feite alle activiteiten van de hele dag bij. Zo zie je wanneer je aan het lopen of sporten bent geweest, of hoelang en wanneer je van transport (auto of bus) gebruikgemaakt hebt. Ideaal als je verandering wilt brengen in je dagelijkse activiteiten en een ritje met de auto wilt vervangen door een fietstochtje. Ook zie je precies alle locaties waar je bent geweest. Aan de ene kant is dit heel leuk, maar aan de andere kant kan het misschien ook een onplezierig gevoel geven dat alles wat je doet, te traceren valt. Een gevoel van privacy zit er niet meer bij.

Telefoon

Wat echter heel belangrijk is bij het gebruiken van deze app, is dat je je telefoon de hele dag bij je moet hebben. Nu zullen heel veel mensen dit al doen, maar voor mij werkte dit wat minder goed, omdat ik mijn telefoon meestal in mijn tas heb. Staat je tas in de auto, dan wordt het transport wel gemeten, maar staat je tas gewoon op de grond, naast je, dan ben je natuurlijk inactief volgens de app, terwijl dit vaak niet het geval is. Zo krijg je toch geen goed beeld van het aantal stappen dat je gedaan hebt. Terwijl ik met mijn Fitbit dan boven de 10.000 stappen per dag kom, geeft de Moves App dan bijvoorbeeld maar 3.000 aan.

Fitbit

Vandaar dat ik voor mezelf toch maar besloten heb om een nieuwe Fitbit te kopen, zodat ik weer dagelijks in de gaten kan houden dat ik aan voldoende beweging kom. Dit wil zeker niet zeggen dat de Moves App geen goede optie is. Zeker wel, maar het is wel afhankelijk wat je motivatie is om een dergelijke app te gebruiken. Voor wie graag een stok achter de deur wil om aan voldoende beweging te komen of wie uitgedaagd wil worden om nog wat meer te bewegen en het niet erg vindt om hier wat geld voor neer te leggen, dan is de Fitbit een goede keuze. Maar als je niet tevreden bent over je dagelijkse activiteiten en hier verandering in wiltl brengen, raad ik aan om aan de slag te gaan met Moves App. In ieder geval is deze app voor ons allemaal leuk om eens een tijdje te gebruiken, want ook al denk je van niet….je zult versteld staan hoeveel tijd we eigenlijk dagelijks doorbrengen in onze geliefde vierwieler. En zoals we inmiddels weten, is zitten het nieuwe roken. 

Cindy Oudshoorn 

…. Lees verder >>

Copyright: Digitalezorggids

Auteur:
Categorie:

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *