11 november: conferentie over 10 jaar Positieve Gezondheid

In het concept ‘Positieve Gezondheid’ staat veerkracht centraal. Na de introductie tien jaar geleden in ons land is het concept verder ontwikkeld. In Canada is hetzelfde gebeurd met ‘Trusted Networks’. Op 11 november a.s. staan op een conferentie de ontwikkelingen centraal en wordt gekeken naar de toekomst. Live of in de Jaarbeurs. Met een keur aan prominente sprekers als Paul Blokhuis, Macheld Huber, Mariëtte Hamer, Marianne Geleijnse en vele anderen.

Thema van de conferentie luidt: ‘Health as the ability to adapt and self-manage’, met als subtitel: ‘Op weg naar een veerkrachtige samenleving’. Want we zijn er nog niet. Wat is nodig om Positieve Gezondheid en Trusted Networks te laten werken in alle domeinen? Hoe komen we vanuit deze dynamische visie tot een veerkrachtige samenleving? Die is nodig om de gezondheidsverschillen te verkleinen, vitaal ouder te worden en de zorg betaalbaar te houden.

Sprekers en workshops

Nationale en internationale sprekers bieden deze dag nieuwe inzichten. Deelnemers kunnen zich verdiepen in een specifiek onderdeel door het volgen van een workshop naar keuze. De twee workshoprondes bieden een keus uit maar liefst 14 onderwerpen, waaronder enkele over Positieve Gezondheid in de huisartsenpraktijk.

Alle gegevens

De conferentie vindt plaats op 11 november a.s., aanvang 9.30 uur (inschrijven vanaf 8.30 uur), in de Jaarbeurs te Utrecht. De bijeenkomst kan ook digitaal worden gevolgd via een live stream. Voor de fysieke bijeenkomst is accreditatie aangevraagd. Zie hier het gehele programma, zoals het programma, sprekers, workshops en wijze van inschrijving.

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Aanpassing vergoeding FGV per 2023

De prestatiebeloning Formularium Gericht Voorschrijven (FGV) stopt per 2023 in de huidige vorm. Het is nog niet bekend of het daarna een vervolg krijgt en zo ja: in welke vorm.

Handige regiovergelijker voor huisartsen

Op ‘hechtehuisartsenzorg.nl’ staat sinds kort een Regiovergelijker. Daar kunnen huisartsen(organisaties) de regio-indelingen zien van partners als GGD, ROAZ, zorgkantoren enz.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.