Meteen naar de inhoud

Aanvragen zorgbonus 2021 tot 27 juli mogelijk

Ook voor 2021 wil het kabinet zijn waardering tonen voor de bijzondere inzet van zorgverleners ten tijde van corona en dat gebeurt in de vorm van een bonus. Tot 27 juli is het mogelijk om deze zorgbonus 2021 aan te vragen. De hoogte van de tweede zorgbonus is afhankelijk van het aantal aanvragen. Alleen zorgprofessionals die niet meer verdienen dan twee keer modaal komen voor de bonus in aanmerking.

De regeling is voor de prestatie ‘het onder moeilijke omstandigheden zorg verlenen’ in de periode van oktober 2020 tot juni 2021.

De voorwaarden voor de regeling zijn vrijwel gelijk aan de zorgbonusregeling van 2020. Wel komen nu ook verloskundigen en fysiotherapeuten in aanmerking. Eerder is al bekend gemaakt dat medewerkers van apotheken ook onder de regeling vallen.
Er is nu wel de voorwaarde dat zorgaanbieders zich ervan moeten vergewissen dat elke zorgprofessionals maximaal één keer deze tweede zorgbonus krijgt. Daarnaast mogen zorgaanbieders geen verdere voorwaarden of verplichtingen mogen stellen aan de uitkering van de bonus.

Verdeling over aantal aanvragen

In totaal is er € 720 miljoen beschikbaar dat wordt verdeeld over het aantal aanvragen. De hoogte van de bonus is naar verwachting netto tussen de € 200 en € 240. Het exacte bedrag is rond medio oktober bekend, nadat alle aanvragen zijn beoordeeld. Het streven is om de uitbetaling eind 2021 te laten plaatsvinden.

Meer informatie

Of een zorgprofessional in aanmerking kan komen voor de zorgbonus en hoe de aanvraag moet plaatsvinden, leest u in de handreiking aanvraag zorgbonus 2021 door zorgaanbieders

Het aanvraagformulier staat op de website van DUS-I. Hier vindt u ook informatie over het aanvraagproces en over de gegevens die u moet aanleveren. Het loket sluit op dinsdag 27 juli om 18.00 uur.

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Alarmfase voor apenpokken

De WHO heeft Monkeypox, ofwel apenpokken, aangemerkt (als ‘internationaal gevaar voor de volksgezondheid’. De ziekte verspreidt zich in gebieden waar het eerder niet voorkwam.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens