Abstracts gevraagd voor PRISMA-symposium

Het PRISMA-symposium vindt plaats op 18 mei a.s, dit jaar online. Dat past bij het thema, dat luidt: ‘Digitaal naar betere zorg!’ Apothekers kunnen voor dit symposium tot 5 april a.s. hun abstract indienen. De beste abstracts worden gepubliceerd in het Nederlands Platform voor Farmaceutisch Onderzoek. Tijdens het symposium worden tevens de PRISMA-publicatieprijs en PRISMA-proefschriftprijs uitgereikt. Meedingen? Inzenden van publicaties en proefschriften kan t/m 14 maart a.s.

Het PRISMA-symposium start met twee lezingen over digitale zorgoplossingen en Big Data voor de apotheekpraktijk. Aansluitend krijgen apothekers de gelegenheid hun abstract te presenteren tijdens de parallelsessies.

Indienen abstracts

Apothekers kunnen hun Nederlands- of Engelstalige abstract van hun farmaceutisch praktijkonderzoek indienen via prisma@knmp.nl. Dat moet wel volgens het PRISMA-format. Het PRISMA-bestuur beoordeelt de abstracts op validiteit en relevantie. Geaccepteerde abstracts worden in online parallelle sessies ingedeeld.

Prisma-publicatieprijs 2020

Uit de inzendingen voor de PRISMA-publicatieprijs kiest het bestuur de beste internationale peer reviewed publicatie in 2020 over innovatief farmaceutisch praktijkonderzoek, die een voor de Nederlandse farmaceutische praktijk relevante vraagstelling beantwoordt. Voorstellen voor beste publicaties 2020 zijn welkom vóór 15 maart op prisma@knmp.nl. De winnaar wordt tijdens het symposium bekendgemaakt.

PRISMA-proefschriftprijs 2019- 2020

Het PRISMA-bestuur kent om het jaar een prijs toe aan het beste proefschrift over farmaceutisch praktijkonderzoek. Tijdens het symposium van 18 mei a.s. wordt de prijs toegekend aan proefschriften die in 2019 en 2020 zijn verdedigd. Voorstellen voor beste proefschriften 2019-2020 zijn welkom op prisma@knmp.nl, eveneens vóór 15 maart a.s.

Meer informatie

De inschrijving voor het congres start pas zodra de titels van de sessies bekend zijn. Dat zal zijn vanaf 12 april a.s. Presentatoren kunnen voor een gereduceerd tarief deelnemen. Zie meer informatie over dit symposium.

PRISMA
Praktijk Research In Samenwerking Met Apothekers (PRISMA) is een onafhankelijke stichting die zich inzet om farmaceutisch praktijkonderzoek te coördineren, stimuleren en faciliteren. Dit doet zij door onderzoekers in de openbare, poliklinische en ziekenhuisfarmacie en apothekers uit de praktijk bijeen te brengen.

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

CBG Collegedag: Balans in roerige tijden

Op 10 november van 10 -13 uur vindt de Collegedag van het CBG plaats. Een digitale bijeenkomst voor apothekers, artsen, wetenschappers, patiëntvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.