Amgen medewerkers fietsen Elfstedentocht voor stamceldonatie

Op 16 september jl. heeft Amgen een cheque van € 11.080 overhandigd aan de stichting Matchis. Deze stichting zorgt ervoor dat patiënten die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Begin september hebben Amgen medewerkers de “Fietselfstedentocht” gereden, om geld in te zamelen én donoren te werven in Bolsward, Friesland, de start en finish van deze tocht. Met deze cheque ondersteunt Amgen Stichting Matchis in het vergroten van haar herkenbaarheid en wordt de registratie van nieuwe donoren bekostigd.

Margot van den Akker (Matchis), Sara McCabe (General Manager Amgen Nederland) en de organisatoren Barry Wittenhorst, Michiel van Diermen en José Roseboom (Amgen)
Margot van den Akker (Matchis), Sara McCabe (General Manager Amgen Nederland) en de organisatoren Barry Wittenhorst, Michiel van Diermen en José Roseboom (Amgen)

Via de website ‘Sterk voor Matchis’ hebben de elf Amgen medewerkers, die de Fietselfstedentocht hebben gefietst, geld ingezameld. Amgen heeft vervolgens het opgehaalde bedrag bijna verdubbeld tot 11.080 euro. Margot van den Akker van Stichting Matchis reageert verheugd: “Het is bijzonder om te zien dat bedrijven zich inzetten voor Matchis. Met Amgen hebben wij een speciale band en wij willen hen en natuurlijk de fietsende medewerkers bedanken dat zij deze sportieve uitdaging zijn aangegaan voor Matchis.”

De band tussen Amgen en Matchis is ontstaan tijdens de start van het AmgenCare donorprogramma in 2018. Via dit programma kunnen donoren van stamcellen hun voorbereidende behandeling thuis ontvangen, onder begeleiding van een gespecialiseerde verpleegkundige. Zodoende wordt het doneren minder belastend voor de donor en is de flexibiliteit in mogelijkheden van het afnemen van stamcellen vergroot.

Sinds de start van het thuiszorgprogramma zijn er telkens tijdens de bloedkankermaand in september acties opgezet door Amgen medewerkers om Matchis te steunen en donoren te werven. “Deze actie is een mooi voorbeeld van teamwork en saamhorigheid. We zijn trots dat onze medewerkers zich hebben ingezet voor Matchis en indirect voor mensen met bloedziekten.” Aldus Sara McCabe, General Manager van Amgen B.V.

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

CBG Collegedag: Balans in roerige tijden

Op 10 november van 10 -13 uur vindt de Collegedag van het CBG plaats. Een digitale bijeenkomst voor apothekers, artsen, wetenschappers, patiëntvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden.

Het begon op de fiets

Wanneer een patiënt een nieuwe inhalator krijgt voorgeschreven, geven enkel wij standaard uitleg over het gebruik. Die afspraken zijn regio breed gemaakt.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.