Animatievideo ‘Medicijnen over? Breng ze terug!’

Er is een korte animatievideo samengesteld over het inleveren van overgebleven medicijnen. In nog geen minuut tijd toont deze op een prettige manier het belang daarvan. Deze video is zeer geschikt om te vertonen op een wachtkamerscherm van de apotheek of in de wachtkamer van de huisarts.

Wat doe je met overgebleven medicijnen? De animatievideo is bedoeld voor patiënten en laat zien dat men bijdraagt aan een schoner milieu door overgebleven medicijnen in te leveren bij de apotheek of milieustraat. De video is gemaakt vanuit een project van Logistics Community Brabant, dat is gefinancierd door de gemeente en provincie. Het IVM werkte mee aan de totstandkoming van de animatie.

Week van Ons Water

Normaal wordt in het kader van ‘De Week van Ons Water’ rond deze tijd een inzamelweek gehouden voor medicijnen. Alleen gaat dat dit jaar niet door vanwege de inperking van reisbewegingen in verband met corona. Desondanks blijf het natuurlijk belangrijk om aandacht te vragen voor het op de juiste manier vernietigen van medicijnen. En dat is beslist niet door medicijndrankjes door de gootsteen te spoelen of ongebruikte medicijnen bij het restafval te gooien.

Opvragen

Het animatiefilmpje kan zorgverleners ondersteunen bij het informeren van de patiënten. Wilt u deze graag ontvangen als een te downloaden bestand? Neem dan contact op met Cathaline Visser van Logistics Community Brabant, via visser.c@lcb.nu of 06 39 012 421.

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.