Meteen naar de inhoud

Bedenker zalfpoli verkozen tot Mooi Mens

APELDOORN (ANP) – Een verpleegster die een zalfpoli voor kinderen in het leven riep en een zorgmedewerker die een 'beleeftuin' voor dementerenden bedacht zijn woensdagavond uitgeroepen tot Mooi Mens 2013. Dat heeft zorgverzekeraar IZZ, die de jaarlijkse Mooi Mens-verkiezing organiseert, bekendgemaakt.

Verpleegster Ellen Sijbers uit Son won de juryprijs voor haar zalfpoli, waar jonge kinderen met huidproblemen informatie en smeerinstructies kunnen krijgen in een speciaal voor kinderen ingerichte behandelkamer. Sijbers maakte ook een film, kleurplaten en buttons voor de huidpatiëntjes.

Verpleeghuismedewerker Willy Schuurman uit Son richtte bij het verpleeghuis waar ze werkt een tuin in met objecten, bloemen en planten die voor dementerenden herkenbaar zijn en die volgens haar voor een positieve prikkel zorgen. Volgens IZZ wordt de tuin nu volop gebruikt door bewoners en familie. Schuurman won met haar initiatief de publieksprijs.

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Drijfveren: Lang leve de Anderhalve!

“Overleggen, van elkaar leren, kennis delen en elkaar helpen zit in mijn bloed. Daarnaast heb ik de gelegenheid gekregen om projecten op te zetten zoals de anderhalvelijnszorg in Zuidoost Friesland”, aldus Wim Brunninkhuis

Column Niels van Haarlem: Techno

logie en de zorg. Er zijn succesvollere combinaties voor te stellen. Zo’n negen jaar terug verscheen de eerste e-health monitor. Deze barometer geeft aan hoe digitale zorg zich ontwikkelt.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens