CBG Collegedag 5 juni a.s.. Thema: Vertrouwen in medicijnen

GebruiksvriendelijkheidIn de media is er volop aandacht voor medicijnen. Met berichten over tekorten, veelbelovende nieuwe medicijnen, vervuiling van medicijnen, hoge prijzen en de gevolgen van preferente geneesmiddelen. Reden voor het CBG om het onderwerp ‘Vertrouwen in medicijnen’ centraal te stellen op de CBG Collegedag  op 5 juni a.s.

Welke factoren bepalen het vertrouwen van burgers in medicijnen? Welke rol speelt feitelijke kennis in het vertrouwen in de wetenschap? Ervaringen van patiënten zoals het moeten wisselen van medicijnen en het niet beschikbaar zijn van het vertrouwde medicijn, lijken van invloed te zijn. Maar is dat wel zo? Of wordt het vertrouwen voor het grootste gedeelte bepaald door het contact tussen zorgverlener en patiënt? Het CBG heeft onderzoek laten doen naar het vertrouwen in medicijnen. De resultaten van het onderzoek komen tijdens de bijeenkomst aan bod.

Sprekers
Inspirerende en prominente sprekers uit het medisch-farmaceutische en bestuurlijke veld, waaronder minister Bruno Bruins,  bespreken tijdens het plenaire ochtendprogramma hun visie op het thema. ’s Middags is er tijd voor diverse inhoudelijke workshops en twee plenaire debatten, waarbij wordt ingegaan op de gevolgen van wisselen en medicijntekorten voor de dagelijkse praktijk. Ook wordt met de deelnemers op zoek gegaan naar oplossingen.

Doelgroep
De Collegedag is voor geïnteresseerden vanuit de overheid, wetenschap en de farmaceutische industrie. Maar uiteraard ook voor zorgverleners, patiëntvertegenwoordigers en masterstudenten farmacie en geneeskunde.

Meer informatie
De bijeenkomst vindt plaats in de Jaarbeurs te Utrecht.  Er is accreditatie aangevraagd voor farmaceutisch geneeskundigen, openbaar apothekers en ziekenhuisapothekers.
Op de website van CBG Collegedag 2019 kunt u zich inschrijven t/m 31 mei 2019. Hier vindt u ook het volledige programma en kunt u bij inschrijving reeds een keuze maken uit de workshops.

 

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

CBG Collegedag: Balans in roerige tijden

Op 10 november van 10 -13 uur vindt de Collegedag van het CBG plaats. Een digitale bijeenkomst voor apothekers, artsen, wetenschappers, patiëntvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden.

Het begon op de fiets

Wanneer een patiënt een nieuwe inhalator krijgt voorgeschreven, geven enkel wij standaard uitleg over het gebruik. Die afspraken zijn regio breed gemaakt.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.