Blog ApotheekPartners: Over de schutting

Apotheek PartnersWordt er bij jou ook zoveel over de schutting gegooid? Zorgverzekeraars, wet- en regelgeving, regionale zaken, artsen die iets willen, je AIS, et cetera. En er is niemand die vertelt HOE je dit dan moet toepassen in jouw apotheek, alleen maar DAT het moet.

EU
Dit is iets wat zich de laatste jaren veel heeft voorgedaan. Een recent voorbeeld is de eerste uitgifte begeleiding. Hop, over de schutting en red je er maar mee. Sterker nog, het hele team moet zich er maar mee redden. Met als overmaat van ramp dat de media er ook nog aandacht aan heeft geschonken en de mondige patiënt van tegenwoordig niet schroomt om hier wat van te zeggen. Als apotheker heb je hier maar mee te dealen.

ODSI (over-de-schutting-issue)
Het meest spijtige van dit soort over-de-schutting-issues vind ik dat je als apotheker helemaal niet meer toekomt aan hetgeen waarvoor je opgeleid bent. Je moet inleveren op het meest belangrijke in de apotheek: (farmaceutische) zorg.

Meer tijd voor ZORG
Ons idealisme hebben wij tevens in ons motto verwerkt: ‘meer tijd voor zorg’. Wij willen apothekers graag helpen met het ondersteunen in die efficiëntie.

Implementeren
We helpen door implementaties in de apotheek. We hebben gemerkt dat veel apothekers heel graag een nieuwe dienst of product draaiende willen hebben in de apotheek, maar dat wegens tijdgebrek het hier meestal niet van komt. Als het dan eenmaal draaiende is, loopt het wel, maar om het (goed) draaiende te krijgen heb je extra handjes en hersens nodig. Samen bedenken hoe het beter kan en wij voeren het dan uit voor jou. Zoals vaak is ook hier de eerste drempel de hoogste. Als die eenmaal genomen is, is er niets meer aan de hand en wordt een product of dienst onderdeel van de bedrijfsvoering. Wat veel tijd (en dus geld) voor de organisatie oplevert.

Waar kan je aan denken?
-Smartfilling traject opbouwen
-Verhuisbegeleiding
-Pro-actief herhalen opzetten
-Track and trace implementeren
-Therapietrouw implementeren
-Apotheekscan uitvoeren
-Werkprocessen anders inrichten
-Sturen op cijfers
-Cursus ‘klantgericht werken’

Wil je ook een helpende hand bij die eerste drempel? Wij denken graag met u mee!

Neem eens een kijkje op onze website voor meer informatie en om kennis te maken met ons: www.apotheekpartners.nl


Deze blog is tot stand gekomen i.s.m. ApotheekPartners

 

 

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Hartfalenzorg doe je samen

Cardioloog van Pol vat de kern van de nieuwe NHG-standaard hartfalen samen: ‘Snelle herkenning, optimaal behandelen en laagdrempelige samenwerking tussen huisarts en cardioloog.

POCT INR: Zelfmeten is beter

In de antistollingszorg heeft de traditionele bloedafname inmiddels plaatsgemaakt voor de vingerprik, de Point of Care test (POCT) INR. Die werkwijze is gebruikersvriendelijk, accuraat, betrouwbaar en veilig.

Aantal malariadoden loopt weer op, COVID-19 helpt niet

Op jaarbasis raken naar schatting zo’n 219 miljoen mensen geïnfecteerd met malaria en deze infectieziekte eist jaarlijks ruim 409.000 doden*. Hiermee is de mug, overbrenger van deze ziekte, veruit het dodelijkste beestje op aarde.