Meteen naar de inhoud

Comfortabele incontinentiematerialen voor mensen met obesitas

TENA – Eén op de zeven volwassenen in Nederland is obees en de komende jaren neemt dit waarschijnlijk verder toe. Obese personen hebben vaak andere zorgbehoeften als het gaat om huidverzorging en continentiezorg. Extreem lichaamsgewicht kan namelijk druk uitoefenen op de blaas met urineverlies als gevolg. Vanwege aanwezige huidplooien is er een grotere kans op irritatie en smetten. Goed passende producten zijn daarom essentieel om lekkages en huidbeschadigingen te voorkomen.

Gelukkig zijn deze producten nu op de markt. TENA heeft een assortiment uitgebracht, speciaal ontwikkeld voor mensen met obesitas. “De markt is niet zo groot”, erkent brand manager Hinde Bouwhuis, “maar als marktleider op het gebied van incontinentiemateriaal willen we er voor iedereen zijn. Vandaar dat we ons ook hebben gericht op mensen met obesitas, dat wil zeggen: mensen met een hoger BMI dan 30. Voor hen is de persoonlijke hygiëne vaak een probleem, onder andere vanwege de buik- en beenplooien.”

Van 140 tot 244 centimeter buikomvang
Er was vooral vraag naar grotere slips en fixatiebroekjes. “Daarom heeft TENA nu slips in de maten XXL en 3XL toegevoegd aan het assortiment”, geeft brand manager Karen van Wijk aan. “Daarnaast hebben we de fixatiebroekjes in de maten 4XL en 5XL. Dat betekent dus een comfortabele, goed passende oplossing voor mensen met een buik/heupomvang van 140 tot 244 centimeter.”

Hoge score
Ze vervolgt: “We testen de materialen uiteraard vooraf door een onafhankelijk bureau. De studie is uitgevoerd met 163 zorgverleners die de slips hebben gebruikt bij zorgafhankelijke gebruikers thuis.” Met een score van maar liefst gemiddeld 95% zijn de zorgverleners zeer positief over het gebruiksgemak, het comfort, de goede pasvorm en het gegeven dat het materiaal ademend is. En 86% zegt dat de huid droger blijft dan met andere producten.

Prettig voor patiënten én zorgverleners
Kortom: het assortiment is niet alleen prettig voor de drager van zo’n slip of fixatiebroekje, maar ook voor zorgverleners. Met veel minder kans op doorlekken en huidbeschadigingen en het risico op daaruit voortkomende problemen.

“Voor de kwetsbare huid heeft TENA ook nog een assortiment huidverzorgingsproducten die ook goed van pas komt bij obese patiënten”, vult Hinde aan. “Zoals met lotion geïmpregneerde washandjes, barrière crème ter voorkoming van huidirritaties en zinc crème die een geïrriteerde huid kalmeert.”

De boodschap is duidelijk: TENA biedt mensen met obesitas goede, comfortabele zorg die ze verdienen.

Tekst: Gerda van Beek
Foto: TENA

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met TENA.

 

 

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens