De 5 Sterren Apotheek en Brocacef Maatmedicatie gaan samen

Brocacef Pand - FarmaMagazineBrocacef Maatmedicatie, onderdeel van Brocacef Groep NV, heeft overeenstemming bereikt over het per 1 november a.s. samengaan met De 5 Sterren Apotheek, eigendom van SOFA BV in Roosendaal. De productie van De 5 Sterren Apotheek zal volledig naar Brocacef Maatmedicatie in Zevenbergen verplaatst worden. Het betreft de verpakkingsactiviteiten van geneesmiddelen in zogenaamde weekverpakkingen, bestemd voor patiënten thuis of in verzorgingshuizen. Zowel Brocacef Maatmedicatie als De 5 Sterren Apotheek hebben ruime ervaring op dit gebied. De ontwikkelingen in de markt nopen tot meer efficiency, die door schaalvergroting te bereiken is.

“Het samenvoegen van de productie activiteiten van De 5 Sterren Apotheek biedt Brocacef Maatmedicatie een uitstekende kans om haar marktpositie uit te breiden”, aldus Miriam van de Loo, directeur Brocacef Maatmedicatie, “het is onze ambitie marktleider te worden en door schaalvoordelen kunnen wij onze concurrentiepositie verstevigen en een flinke stap op weg naar marktleiderschap maken”.
De verplaatsing naar Zevenbergen zal geen gevolg hebben voor de 34 medewerkers, die thans in dienst van De 5 Sterren Apotheek zijn. Zij zullen per 1 november a.s. in dienst van Brocacef Maatmedicatie treden.

 

 

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.