Meteen naar de inhoud

Digitaal weekcongres: ‘Leefstijl in de nieuwe tijd’

‘De Week van Arts en Leefstijl’ zet leefstijl nadrukkelijk op de kaart. Met vier avonden meerdere digitale lezingen van sprekers uit wetenschap en praktijk. En op vrijdag van 9.30 tot 14.00 uur het hoofdprogramma met een interactief online event. Doe ook mee aan dit congres-nieuwe-stijl in de week van 21 tot 25 september.

Wetenschap en praktijk zijn het erover eens: een gezonde leefstijl verhoogt de kwaliteit van leven en weerstand van mensen. Dat kan dus ook toename van chronische aandoeningen tegengaan en de ziektelast, zorgkosten en werkdruk voor zorgprofessionals wellicht keren. Maar, hoe moet dat tot stand komen, met een verbetering van de zorg rondom voeding en leefstijl? Wat is daarvoor nodig? Welke rol speelt technologie hierin? Deze vragen staan centraal tijdens de virtuele: ‘Week van Arts en Leefstijl’.

Onderwerpen

Op het congres komen, onder andere, de volgende onderwerpen aan bod:

  1. Hoe draagt leefstijlgeneeskunde bij aan duurzame gezondheid?
  2. De rol van technologie: ‘personalised medicine’ en technologische innovaties
  3. Transitie van precision medicine naar precision health: de rol van prediction en prevention
  4. Bestaande regionale initiatieven en nationale en internationale innovaties.

Programma

Van 21 – 24 september zijn er elke avond van 20.00 tot 21.30 uur meerdere lezingen te volgen over leefstijl binnen een bepaald thema, zoals e-health; financiering & beleid; leefstijlinterventies en voeding & diabetes. Op vrijdag 25 september start om 9.30 uur het hoofdprogramma. Dit duurt tot 14.00 uur.  Via een livestream komen degenen die zijn ingelogd in de studio waar keynote speakers onder leiding van dagvoorzitter Joost Hoebink zorgen voor een bijzonder, enerverend en interactief online event. Deelnemers aan dit virtueel congres kunnen elkaar ook ontmoeten via chats, netwerkcarrousels en ronde-tafel bijeenkomsten.

Meer informatie

Kijk voor alle informatie, waaronder het volledige programma, wijze van inschrijving, de kosten, accreditatie en zelfs ‘veelgestelde vragen’ op de site van Arts en Leefstijl.

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Alarmfase voor apenpokken

De WHO heeft Monkeypox, ofwel apenpokken, aangemerkt (als ‘internationaal gevaar voor de volksgezondheid’. De ziekte verspreidt zich in gebieden waar het eerder niet voorkwam.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens