Meteen naar de inhoud

Digitale versie van het Wondenboek

Het bekende WCS Wondenboek is sinds kort beschikbaar in een digitale versie. Het Kenniscentrum Wondzorg stelt deze gratis ter beschikking aan zorgverleners. Het Wondenboek is zowel via de app te downloaden als online via de website van het WCS.

Goede effectieve wondzorg kan onnodige complicaties en zelfs amputaties voorkomen. WCS Kenniscentrum Wondzorg wil het kennisniveau van professionals in de zorg verhogen, om de kwaliteit van de wond- en huidzorg te verbeteren. Dat gebeurt onder andere door de tweejaarlijkse uitgaven van het WCS Wondenboek, inmiddels een begrip in de wondzorg.

Het boek is opgebouwd uit diverse inhoudelijke hoofdstukken, zoals bij voorbeeld decubitus, ulcus cruris, brandwonden. Het heeft eveneens een hoofdstuk met een overzicht van alle in Nederland verkrijgbare producten binnen de wondzorg.

Altijd actueel

Elke twee jaar verscheen er een herdruk, waarbij alle hoofdstukken werden geactualiseerd. Maar ja, dat is natuurlijk absoluut niet meer van deze tijd. Actuele informatie, relevante ontwikkelingen en nieuwe inzichten moeten direct beschikbaar zijn. Vandaar dat WCS is overgegaan naar een digitale versie. Deze wordt continu actueel gehouden door een redactieraad voor het Wondenboek. Leveranciers van wondproducten kunnen ‘branded content’ toevoegen aan hun producten. Het kenniscentrum hoopt met deze uitgave een impuls te geven aan het verbreden van kennis op het gebied van de wondzorg. Downloaden
De app van het Wondenboek is zowel verkrijgbaar in IOS (Apple) als Android (Google). Zie alle informatie. Of bekijk de digitale versie van het WCS Wondenboek en het WCS Classificatiemodel.

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Alarmfase voor apenpokken

De WHO heeft Monkeypox, ofwel apenpokken, aangemerkt (als ‘internationaal gevaar voor de volksgezondheid’. De ziekte verspreidt zich in gebieden waar het eerder niet voorkwam.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens