Digitale versie van het Wondenboek

Het bekende WCS Wondenboek is sinds kort beschikbaar in een digitale versie. Het Kenniscentrum Wondzorg stelt deze gratis ter beschikking aan zorgverleners. Het Wondenboek is zowel via de app te downloaden als online via de website van het WCS.

Goede effectieve wondzorg kan onnodige complicaties en zelfs amputaties voorkomen. WCS Kenniscentrum Wondzorg wil het kennisniveau van professionals in de zorg verhogen, om de kwaliteit van de wond- en huidzorg te verbeteren. Dat gebeurt onder andere door de tweejaarlijkse uitgaven van het WCS Wondenboek, inmiddels een begrip in de wondzorg.

Het boek is opgebouwd uit diverse inhoudelijke hoofdstukken, zoals bij voorbeeld decubitus, ulcus cruris, brandwonden. Het heeft eveneens een hoofdstuk met een overzicht van alle in Nederland verkrijgbare producten binnen de wondzorg.

Altijd actueel

Elke twee jaar verscheen er een herdruk, waarbij alle hoofdstukken werden geactualiseerd. Maar ja, dat is natuurlijk absoluut niet meer van deze tijd. Actuele informatie, relevante ontwikkelingen en nieuwe inzichten moeten direct beschikbaar zijn. Vandaar dat WCS is overgegaan naar een digitale versie. Deze wordt continu actueel gehouden door een redactieraad voor het Wondenboek. Leveranciers van wondproducten kunnen ‘branded content’ toevoegen aan hun producten. Het kenniscentrum hoopt met deze uitgave een impuls te geven aan het verbreden van kennis op het gebied van de wondzorg. Downloaden
De app van het Wondenboek is zowel verkrijgbaar in IOS (Apple) als Android (Google). Zie alle informatie. Of bekijk de digitale versie van het WCS Wondenboek en het WCS Classificatiemodel.

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

CBG Collegedag: Balans in roerige tijden

Op 10 november van 10 -13 uur vindt de Collegedag van het CBG plaats. Een digitale bijeenkomst voor apothekers, artsen, wetenschappers, patiëntvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.