Ding mee naar Het Beste Zorgidee

zorgideeWie heeft Het Beste Zorgidee van 2017? ONVZ daagt Nederland voor de tiende keer uit om mee te denken over hoe de zorg beter kan. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro om het ingezonden idee daadwerkelijk te realiseren.

Iedereen heeft wel ideeën om de zorg beter te maken, niet alleen wetenschappers en deskundigen. ONVZ Zorgverzekeraar, initiatiefnemer van Het Beste Zorgidee, nodigt heel Nederland uit om mee te denken over hoe de zorg beter kan. Iedereen kan ideeën insturen via de website van  Het Beste Zorgidee. De inzending moet wel een wezenlijke bijdrage leveren aan de zorg en deze moet goed toepasbaar zijn.

Jury

De jury kiest de drie meest innovatieve inzendingen. Vervolgens kan het Nederlandse publiek het allerbeste idee kiezen. De winnaar krijgt een startkapitaal van 10.000 euro om het idee te realiseren. Het Beste Zorgidee is een wedstrijd waar juist patiënten, consumenten en zorgverleners wordt gevraagd mee te denken over hoe de zorg beter kan. De zorginnovatiewedstrijd is een initiatief van  ONVZ, dat mede op deze manier de zorg beter, efficiënter en vooral patiëntvriendelijker wil maken.
In de afgelopen jaren werden duizenden innovatieve ideeën ingestuurd. De winnaars van de afgelopen jaren staan vermeld op de site.
Zo won vorig jaar huisarts Karin Groeneveld  uit Lemmer met haar idee voor  de  Yoho-app. De Yoho-app brengt jongeren die een bijbaantje zoeken en hulpbehoevende ouderen samen, als een moderne versie van het heitje-voor-kwarweitje.

Meedingen

Wil je meedingen naar deze prijs? Vul dan voor 11 oktober a.s. het formulier in. Vermeld daarbij zo concreet mogelijk voor wie het idee bedoeld is, wat het inhoudt en wat het positieve effect van dit idee kan zijn. Sta ook stil bij de haalbaarheid: beschrijf bijvoorbeeld hoe de uitvoering daadwerkelijk tot stand kan komen – wie en wat is daarvoor nodig?

Onder redactie van: Gerda van Beek

 

 

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.