E-learning problematisch middelengebruik voor poh’s-ggz

verslavingPraktijkondersteuners-ggz hebben vaak te maken met het gebruik van verslavende middelen bij patiënten. Lang niet elke professional beschikt over voldoende skills om dit aan te kaarten. Daarom hebben Jellinek en Tactus verslavingszorg ter ondersteuning van poh’s-ggz een e-learning ontwikkeld met als titel: ‘POH-GGZ problematisch middelengebruik’. Deze digitale training is officieel geaccrediteerd.

De korte, gratis e-learning ‘POH-GGZ problematisch middelengebruik’ is speciaal ontwikkeld om POH-GGZ te ondersteunen bij het signaleren van middelengebruik en dit bespreekbaar te maken bij patiënten.

Oefenen met casuïstiek
Een patiënt vragen naar zijn of haar middelengebruik kan best lastig zijn. Door te oefenen met casuïstiek ontwikkelt een poh-ggz meer vaardigheden om het bespreekbaar te maken met de patiënt. Met de training krijgt de professional meer kennis over de lichamelijke en psychische klachten die kunnen samenhangen met middelengebruik. Ook leert de cursist risicovol gebruik van verslavende middelen eerder te signaleren.

Praktische tools
Het volgen van de e-learning biedt tevens toegang tot een aantal praktische tools. Zoals een verdiepende website, een registratie-app voor patiënten en online screeners en zelftests om met de patiënt te doen.
Het leertraject is online te volgen op het moment waarop het de praktijkondersteuner zelf uitkomt. Het betreft een tijdsinvestering van ongeveer 1,5 uur en levert de poh-ggz 1 accreditatiepunt op.

Reacties
Deze relevante basistraining wordt door andere poh-professionals gewaardeerd met een ruime 8. Enkele reacties van deelnemers: In begrijpelijke taal geschreven en sluit goed aan bij de praktijk, fijn dat ik zelf het moment kan bepalen waarop ik er mee aan de slag ga. Veel aanvullende informatie door de verwijzing naar de website pohverslaving.nl en andere websites.

Korte, bondige en juiste informatie
Sterk punt: feiten en weetjes over overmatig middelengebruik. Fijn vormgegeven, makkelijk te volgen.

Interesse?
Geïnteresseerd? De e-learning is te vinden op GGZ Ecademy of POHverslaving.nl. Deze is ontwikkeld door Jellinek en Tactus verslavingszorg, in samenwerking met de GGZ Ecademy.

Bron: Jellinek
Onder redactie van: Gerda van Beek

 

 

Gerelateerde berichten

Auteur: redactie
Categorie: 2018
Tags: , , , , ,

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.