Meteen naar de inhoud

Europese samenwerking ter versnelling van evaluatie gezondheidstechnologie

Sinds kort is er een nieuw Europees samenwerkingsverband op het gebied van de evaluatie van gezondheidstechnologie: de Heads of Agencies Group. Ofwel, jawel, de HAG, met 19 Europese organisaties. Doel is het uitwisselen van informatie, standpunten en methodieken over de evaluatie van gezondheidstechnologie. De samenwerking moet de doorlooptijd verkorten.

Het is de bedoeling dat de HAG Europese beleidsmakers, instellingen en agentschappen adviseert over de evaluatie van gezondheidstechnologie, en over het verder vormgeven van de Europese samenwerking op dit gebied. ‘Daartoe wordt er eerst een solide basis ontwikkeld om de gezamenlijke werkzaamheden van de deelnemende organisaties verder vorm te geven’, aldus het persbericht van Zorginstituut Nederland.  Het Zorginstituut voert het secretariaat van de Heads of Agencies Group.

Verkoren doorlooptijd
Tiana van Grinsven, lid Raad van Bestuur van Zorginstituut Nederland: “Het is belangrijk dat we de Europese samenwerking bij de evaluatie van nieuwe behandelingen, geneesmiddelen en gezondheidstechnologie verder intensiveren. We kunnen veel van elkaar leren, dubbel werk voorkomen en met de samenwerking de doorlooptijd van evaluaties van gezondheidstechnologie verkorten. Dat is ook in het belang van de mensen in Nederland die daardoor sneller toegang krijgen tot behandelingen, geneesmiddelen en innovaties.”

Onder redactie van: Gerda van Beek

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Subsidie ZonMw voor verbeteren van hooikoortsverwachting

Hooikoorts beperkt het dagelijks functioneren van vele Nederlanders. ZonMw subsidieert een onderzoeksproject dat onder meer de ontwikkeling van een betrouwbare pollenverwachting als doel heeft. Daarmee kan hun gerelateerde ziektelast worden verlaagd.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens