Europese samenwerking ter versnelling van evaluatie gezondheidstechnologie

Sinds kort is er een nieuw Europees samenwerkingsverband op het gebied van de evaluatie van gezondheidstechnologie: de Heads of Agencies Group. Ofwel, jawel, de HAG, met 19 Europese organisaties. Doel is het uitwisselen van informatie, standpunten en methodieken over de evaluatie van gezondheidstechnologie. De samenwerking moet de doorlooptijd verkorten.

Het is de bedoeling dat de HAG Europese beleidsmakers, instellingen en agentschappen adviseert over de evaluatie van gezondheidstechnologie, en over het verder vormgeven van de Europese samenwerking op dit gebied. ‘Daartoe wordt er eerst een solide basis ontwikkeld om de gezamenlijke werkzaamheden van de deelnemende organisaties verder vorm te geven’, aldus het persbericht van Zorginstituut Nederland.  Het Zorginstituut voert het secretariaat van de Heads of Agencies Group.

Verkoren doorlooptijd
Tiana van Grinsven, lid Raad van Bestuur van Zorginstituut Nederland: “Het is belangrijk dat we de Europese samenwerking bij de evaluatie van nieuwe behandelingen, geneesmiddelen en gezondheidstechnologie verder intensiveren. We kunnen veel van elkaar leren, dubbel werk voorkomen en met de samenwerking de doorlooptijd van evaluaties van gezondheidstechnologie verkorten. Dat is ook in het belang van de mensen in Nederland die daardoor sneller toegang krijgen tot behandelingen, geneesmiddelen en innovaties.”

Onder redactie van: Gerda van Beek

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Persoonlijk contact is een uniek medicijn

Apotheker Joeri Beek werd met zijn apotheek in Nistelrode in het verleden twee keer uitgeroepen tot ‘Beste apotheek van Nederland’ en stond jaren in de top 10. Inmiddels staat hij aan het roer van een tweede apotheek in Heesch.

Het duurzame perspectief van Orion Pharma

Duurzame groei, ‘building well-being’ voor de patiënten en werknemers, spelen belangrijke rollen in de bedrijfsfilosofie van Orion Pharma. Een interview met Country manager Benelux: Stephan Van Nieuwenhove.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.