Extra geld voor medicijnvoorraden en medicatieoverdracht

Om de tekorten in medicijnvoorraden op te vangen investeert het kabinet de komende jaren 115 miljoen euro. Bovendien gaat er de komende jaren in totaal zo’n 111 miljoen naar de verbetering van medicatieoverdracht.

Het kabinet zet de komende jaren in totaal 115 miljoen euro in om de tekorten in de voorraden van geneesmiddelen tegen te gaan. In het bericht van de Rijksoverheid staat overigens niet om hoeveel jaar het gaat. Met deze voorraadverhoging is het naar verwachting mogelijk om 85% van de tijdelijke geneesmiddeltekorten opvangen.

Medicatieoverdracht

Elk jaar worden ruim 27.000 mensen in het ziekenhuis opgenomen door vermijdbare medicatiefouten, waarbij ongeveer 1.000 mensen overlijden. Met een goede elektronische overdracht van medicatiegegevens door zorgverleners kan de medicatieveiligheid sterk worden verbeterd. In het landelijke programma Medicatieoverdracht ondersteunt het ministerie van VWS partijen bij het implementeren van de richtlijn Medicatieoverdracht en de bijbehorende informatiestandaarden. Daarin investeert het kabinet tot en met 2024 in totaal zo’n 111 miljoen euro.

Bron: Rijksoverheid

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.