Meteen naar de inhoud

Geef uw mening over toolbox voor (biosimilar) insulines

Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) zoekt eerstelijnszorgverleners die meedenken over de behoefte aan materialen rondom (biosimilar) insulines. Dit in het kader van het project ‘Doelmatig insulinegebruik eerste lijn.’ Welke handvatten zijn er nodig? Doe ook mee en deel uw mening in een korte enquête.

Het IVM is in opdracht van het Ministerie van VWS het project ‘Doelmatig insulinegebruik eerste lijn’ gestart. Daarbij werken ze nauw samen met IBN (Initiatiefgroep Biosimilars Nederland) en DiHAG (Diabetes Huisartsenadviesgroep).

Toolbox moet aansluiten op behoefte

Tijdens het project ontwikkelt het IVM een toolbox met materialen om eerstelijnszorgverleners te ondersteunen bij het doelmatig gebruik van insulines. Inmiddels heeft het IVM reeds een concept gemaakt voor de inhoud van deze toolbox.

Daarbij is de organisatie erg benieuwd of de inhoud van deze toolbox aansluit bij uw behoefte. Wat is volgens u belangrijk om inhoudelijk te behandelen in de materialen? Bijvoorbeeld een e-learning, of een overzichtskaart van alle beschikbare insulines? Een filmpje met recente ontwikkelingen op het gebied van insulines? En wat vindt u van belang op het gebied van communicatie? Ook hierbij staan een aantal ideeën genoemd, zoals een checklist als handvat voor het gesprek met de patiënt. En welke materialen zijn nuttig om te ontwikkelen op het gebied van samenwerking, bijvoorbeeld een FTO-module ‘doelmatig insulinegebruik in de eerste lijn’. Heeft u zelf ideeën, dan is er in de vragenlijst voldoende ruimte om deze te vermelden.

Denk mee

Kortom, tal van zaken waarover het IVM graag uw mening wil horen. Doe ook mee. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Zie hier de link naar de enquête.

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Subsidie ZonMw voor verbeteren van hooikoortsverwachting

Hooikoorts beperkt het dagelijks functioneren van vele Nederlanders. ZonMw subsidieert een onderzoeksproject dat onder meer de ontwikkeling van een betrouwbare pollenverwachting als doel heeft. Daarmee kan hun gerelateerde ziektelast worden verlaagd.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens