Geen woorden maar daden

Bastiaan_Witvliet_FarmaMagazineHallo Bas! Jij bent de nieuwe hoofdredacteur van Farma Magazine. Je volgt Jan Dirk Jansen op. De lezers kennen mij misschien nog wel als oud-hoofdredacteur van dat andere blaadje in de farmaceutische gezondheidszorg, maar wie ben jij eigenlijk?
Je bedoelt het PW, met dat andere blaadje, Niels? Bijna 10 jaar terug heb ik Farma Magazine opgericht. Als nieuw geluid in de sector. Tot nu toe was ik vooral achter de schermen bezig. Maar nu treed ik meer naar buiten. Ik heb immers wel wat te vertellen.
Aha een hoofdredacteur met een mening! Als dat maar goed gaat. Er gebeurt in ieder geval genoeg in de sector. En ondertussen probeert de apotheker te overleven en is hij zich aan het herontdekken. Lees maar het interview met Onze vrouw in Den Haag in deze editie van jouw blaadje.
Precies, in dat speelveld van veranderingen wil FarmaMagazine een rol spelen. We willen een fris geluid laten horen. We luisteren naar alle betrokkenen, tekenen visies op en geven een beeld van de toekomst.

Succes Bas! Er is toch maar een ding van belang in de farmacie: geld. Geld en nog eens geld. Nou ja, dat zijn twee dingen.
We moeten dan ook uit die discussie over geld. Tuurlijk, de farmaceutische markt wordt politiek gedreven. En we moeten allemaal bezuinigen. Oude tijden herleven nooit. De farmacie is verworden tot een schaakspel waarbij de apotheker een pion is en de spelregels continu worden aangepast. Dat moet maar eens anders.

Mooie woorden Bas! Welke kansen zijn er dan volgens jou? Wat heeft nog niemand gezien en jij wel?
Keuzes maken! Maak je naam als farmaceutische zorgverlener eens echt waar. In woord en in daad. Gooi bijvoorbeeld alle niet-gespecialiseerde zelfzorgproducten die je ook bij de drogist kunt vinden het raam uit. Dat is toch maar een paar procent van je omzet. Verkoop en adviseer alleen over die producten die er toe doen. Niels? Ben je er nog?

Bastiaan Witvliet, hoofdredacteur
Niels van Haarlem, redacteur 

In the pocket

Valérie Meijvis vroeg zich af of er een apotheker zou hebben geklaagd dat hij zich niet kon vinden in de optie ‘patiënt’ of ‘zorgverlener’.

In ourselves we trust

Openheid van zaken, transparantie lijkt een antwoord op het terugwinnen van geschaad vertrouwen. Maar bij deze openheid van informatie hoort ten alle tijden de juiste duiding.

Krachtige coalitie

Het is al weer even geleden dat het roer om zou gaan. U weet wel, de immense berg aan onnodige regels die het leven van u als zorgverlener er zeker niet leuker op maakt moest worden gesloopt.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.