Gezocht voor wetenschappelijk onderzoek: voormalig IC-patiënten

De afdeling revalidatie van het Amsterdam UMC start een wetenschappelijk onderzoek naar het fysieke herstel van mensen na een IC-opname. Daartoe doen ze een oproep voor deelname van mensen die aan dit onderzoek willen meewerken. Het gaat om patiënten met een opname op de IC van minimaal 24 uur, dat heeft plaatsgevonden in de afgelopen vijf jaar.

Het onderzoek is gericht op het inzicht krijgen in het fysiek functioneren na een intensive care (IC-) opname. Doel is om de revalidatiebehandeling optimaal te laten aansluiten van de behoefte en mogelijkheden van mensen na een IC-opname. Want, zoals bekend, houdt een deel van de mensen die op een IC is behandeld, langdurig klachten van spierzwakte, conditieverlies en vermoeidheid.

Inhoud van het onderzoek

Het onderzoek bestaat uit 2 bezoeken á 4 uur per keer op de afdeling revalidatie van het Amsterdam UMC, locatie AMC. Deelnemers moeten verschillende fysieke testen uitvoeren, waaronder een maximale inspanningstest op een hometrainer, metingen van de spierkracht, en een looptest. Daarnaast wordt hen gevraagd een aantal vragenlijsten in te vullen, waaronder een overzicht van alle gedane activiteiten gedurende een week.

Deelnemers

Deelname is mogelijk voor mensen ouder dan 18 die in de afgelopen 5 jaar minimaal 24 uur op de IC opgenomen zijn geweest en die geen aandoening van neurologische aard hebben. Voor deelname wordt een reiskostenvergoeding gegeven.

Verzoek aan huisartsen / apothekers

Kent u als zorgverlener patiënten die voor dit wetenschappelijk onderzoek in aanmerking kunnen komen en die daar mogelijk aan willen meedoen? Het wordt zeker op prijs gesteld als u hen dan wilt wijzen op deze oproep op de site van icconnect.nl

Bronnen: FCIC en IC connect

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

CBG Collegedag: Balans in roerige tijden

Op 10 november van 10 -13 uur vindt de Collegedag van het CBG plaats. Een digitale bijeenkomst voor apothekers, artsen, wetenschappers, patiëntvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden.

Het begon op de fiets

Wanneer een patiënt een nieuwe inhalator krijgt voorgeschreven, geven enkel wij standaard uitleg over het gebruik. Die afspraken zijn regio breed gemaakt.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.