Meteen naar de inhoud

Gezocht voor wetenschappelijk onderzoek: voormalig IC-patiënten

De afdeling revalidatie van het Amsterdam UMC start een wetenschappelijk onderzoek naar het fysieke herstel van mensen na een IC-opname. Daartoe doen ze een oproep voor deelname van mensen die aan dit onderzoek willen meewerken. Het gaat om patiënten met een opname op de IC van minimaal 24 uur, dat heeft plaatsgevonden in de afgelopen vijf jaar.

Het onderzoek is gericht op het inzicht krijgen in het fysiek functioneren na een intensive care (IC-) opname. Doel is om de revalidatiebehandeling optimaal te laten aansluiten van de behoefte en mogelijkheden van mensen na een IC-opname. Want, zoals bekend, houdt een deel van de mensen die op een IC is behandeld, langdurig klachten van spierzwakte, conditieverlies en vermoeidheid.

Inhoud van het onderzoek

Het onderzoek bestaat uit 2 bezoeken á 4 uur per keer op de afdeling revalidatie van het Amsterdam UMC, locatie AMC. Deelnemers moeten verschillende fysieke testen uitvoeren, waaronder een maximale inspanningstest op een hometrainer, metingen van de spierkracht, en een looptest. Daarnaast wordt hen gevraagd een aantal vragenlijsten in te vullen, waaronder een overzicht van alle gedane activiteiten gedurende een week.

Deelnemers

Deelname is mogelijk voor mensen ouder dan 18 die in de afgelopen 5 jaar minimaal 24 uur op de IC opgenomen zijn geweest en die geen aandoening van neurologische aard hebben. Voor deelname wordt een reiskostenvergoeding gegeven.

Verzoek aan huisartsen / apothekers

Kent u als zorgverlener patiënten die voor dit wetenschappelijk onderzoek in aanmerking kunnen komen en die daar mogelijk aan willen meedoen? Het wordt zeker op prijs gesteld als u hen dan wilt wijzen op deze oproep op de site van icconnect.nl

Bronnen: FCIC en IC connect

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens