Meteen naar de inhoud

Goed Gebruik Geneesmiddelen bestaat 10 jaar

Het ZonMw-programma Goed Gebruik Geneesmiddelen (GGG-programma) bestaat 10 jaar. In die periode zijn er zeer uiteenlopende projecten rond geneesmiddelengebruik gefinancierd. Talloze geneesmiddelen-gerelateerde thema’s stonden centraal in de subsidieoproepen: van therapietrouw en farmacotherapie tot polyfarmacie. In een zeer uitgebreid digitaal magazine komen alle thema’s nogmaals aan bod.

GGG probeert steeds mee te bewegen met wat er in de wetenschap, de spreekkamer én de maatschappij gebeurt. Daarbij hoort dus zeker het inhaken op nieuwe ontwikkelingen rond het gebruik van geneesmiddelen. Met bijvoorbeeld aandacht voor duurzaamheid, de steeds steviger plek van e-health in de gezondheidszorg en de verdere invoering van personalized medicine.

Pagina 10 jaar GGG
Vanwege dit 10-jarig bestaan is er in een filmpje gemaakt met een korte terugblik ‘Er was eens …. 10 jaar GGG’. Daarin staat vooral het doel van de start van het programma centraal en hoe dat heeft doorgewerkt. Deze film is geplaatst op de ZonMw-pagina 10 jaar GGG.  ‘Er was eens…. 10 jaar GGG’

Evaluatierapport
Op 16 juni jl. is het evaluatierapport ‘10 jaar GGG 2012-2022’ overhandigd aan het ministerie van VWS. Uit de evaluatie blijkt dat het GGG-programma een sterke en verbindende schakel is en een belangrijke plaats inneemt in onderzoek naar bestaande geneesmiddelen. Op verschillende vlakken zijn initiatieven gestart waar het GGG-programma een faciliterende rol heeft gespeeld.

Digitaal magazine
Naar aanleiding van de evaluatie en het jubileum is een bijzonder interessant digitaal magazine gepubliceerd. Hierin zijn rondom alle thema’s en aspecten van het GGG-programma artikelen over 65 GGG-projecten opgenomen. Projectleiders en betrokkenen vertellen over de opbrengsten van het programma, de projecten en de impact voor de patiënten. Neem eens een kijkje, dit magazine is echt lezenswaardig en bezienswaardig met tal van interviews en video’s!

Onder redactie van: Gerda van Beek

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens