Grootste Coronaspreekuur op 5 november a.s.

Huisartsen en apothekers krijgen veel vragen over corona. Hoe staat het met de geneesmiddelen? En vooral: met de ontwikkeling van een vaccin? Gezien de stroom aan informatie is het lastig om de juiste antwoorden te kunnen geven. Doe daarom op donderdagavond 5 november mee met het Grootste Coronaspreekuur. Georganiseerd door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Experts geven uitleg over de stand van zaken en wat we kunnen verwachten. Laat u in twee uur goed informeren.

Corona is alom hét onderwerp van gesprek en dat zal wel voorlopig zo blijven. Gerenommeerde sprekers als voorzitter Diederik Gommers (NVIC), directeur Infectieziektebestrijding Jaap van Dissel (RIVM) en voorzitter Ton de Boer (CBG) beantwoorden tijdens dit online coronaspreekuur vragen van mensen thuis. Zij gaan in discussie aan over de ontwikkelingen die op dat moment spelen.

Talkshowsetting

Jeroen Pauw presenteert de avond in een talkshowsetting. Ajouad el Miloudi faciliteert het Nederlands publiek bij het stellen van hun vragen en houdt de peiling in het land bij. Het betreft een 2 uur durende livestream, te volgen op You Tube. Naast bovengenoemde sprekers zijn o.a. Agnes Kant (Lareb), huisarts Janneke Belo, coördinator Europees vaccinonderzoek Miriam Sturkenboom en vaccindeskundige Leonoor Wijnans te gast.

Noteer alvast in agenda

De interactieve online uitzending ‘Het Grootste Coronaspreekuur – medicijnen & vaccins’ vindt plaats op donderdagavond 5 november van 19:30 tot 21:30 uur op YouTube. Iedereen mag deelnemen. Zet het alvast in uw agenda.

Wijs in het oosten

Op veel plaatsen laten bewoners met de groene Achterhoekse vlag zien hoe trots ze zijn op hun omgeving. En terecht. Mooi is het hier zeker.

Medicamenteus stappenplan toegevoegd in vereenvoudigde standaard

NHG-Standaard COPD geheel herzien Met een zekere regelmaat wordt de NHG-Standaard COPD herzien. In 2015 en ook in 2019 verscheen in Farma-Magazine een artikel over de herzieningen die in die jaren verschenen. De KNMP publiceerde in 2014 de richtlijn COPD en de Long Alliantie Nederland in 2016 een herziening van de Zorgstandaard COPD. Onlangs is de NHG-Standaard COPD opnieuw en geheel herzien. Dit alles betekent dat de wereld van onderzoek en zorg voor mensen met COPD voortdurend in beweging is en dat nieuwe inzichten snel hun weg vinden naar de dagelijkse praktijk. Wat zijn nu de belangrijkste veranderingen die in deze herziening van de NHG-Standaard van april 2021 zijn aangebracht? Heel kort samengevat: de verdeling van de ziektelast van 3 naar 2 niveaus, een nieuw medicamenteus stappenplan en een herzien advies betreffende verwijzing naar de fysiotherapeut. Voorts heeft de NHG een bijpassend Programma voor Individuele Nascholing (PIN COPD) gemaakt en…

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.