Handige regiovergelijker voor huisartsen

Huisartsen en huisartsenorganisaties hebben te maken tal van organisaties, zoals GGD’en, zorgkantoren, ROAZ, LHV-kringen, gemeenten, enz. Daarbij is vaak sprake van afwijkende regio-indelingen. Dat maakt het geheel bepaald niet overzichtelijker. Daarom hebben InEen, LHV en NHG een zogeheten Regiovergelijker opgesteld. Deze laat zien hoe de regio-indelingen van belangrijke regionale partners zich verhouden tot de huisartsenregio’s.

De Regiovergelijker maakt in één oogopslag duidelijk waar welke organisaties actief zijn. De vergelijker is beschikbaar de website hechtehuisartsenzorg.nl.

Interactieve Regiokaart

De Regiovergelijker is een uitbreiding op de interactieve Regiokaart, die alle huisartsenregio’s in beeld brengt. Met een klik op een regio op deze kaart verschijnt een overzicht van de daar samenwerkende organisaties, kerngetallen en – wanneer beschikbaar – een regioplan en uitgelichte activiteiten. Die informatie is verder uitgebreid met de OPEN-coalities, nascholingsorganisaties en achterstandsfondsen in de regio.

Regioplannen

Ook delen veel regio’s nu naast het regioplan ook het regiobeeld. Tevens is het mogelijk door te klikken naar de RIVM-gegevens over het zorggebruik in de gemeenten van de huisartsenregio. De website is gebruikersvriendelijk dankzij de uitgebreide zoek- en filterfunctie.

Huisartsen- en eerstelijnsorganisaties die het actuele regioplan van hun regio willen delen met collega-organisaties en huisartsen in het hele land, kunnen deze mailen naar info@hechtehuisartsenzorg.nl. Omdat de regiokaart ruimte biedt om belangrijke, uitgelichte, of bijzondere activiteiten van de regio te delen, kunt u ook deze naar dit adres mailen.

Samenwerking stimuleren

De site Hechte huisartsenzorg is een initiatief van InEen, LHV en NHG. Met de informatie op deze site willen ze structurele samenwerking in de regio stimuleren en ondersteunen.  

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Aanpassing vergoeding FGV per 2023

De prestatiebeloning Formularium Gericht Voorschrijven (FGV) stopt per 2023 in de huidige vorm. Het is nog niet bekend of het daarna een vervolg krijgt en zo ja: in welke vorm.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.