Meteen naar de inhoud

Herziene richtlijn Pijn bij kanker gegoten in praktische beslisboom

Digitaal stappenplan geeft zorgverleners overzicht over de behandeling Een praktische digitale beslisboom ondersteunt artsen en verpleegkundigen bij de behandeling van pijn bij kanker. Deze beslisboom is gebaseerd op de multidisciplinaire richtlijn ‘Pijn bij kanker’ van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie die eind 2019 is gepubliceerd en is online te raadplegen. Zorgverleners die er al mee hebben gewerkt reageren positief. ‘De beslisboom ondersteunt je met nadenken.’ “Binnen de oncologische curatieve zorg wordt al een aantal jaren gebruik gemaakt van beslisbomen op basis van richtlijnen, bijvoorbeeld voor darmkanker en borstkanker. Zo’n vijf jaar geleden zijn we begonnen met de ontwikkeling van deze beslisbomen. Binnen de oncologische zorg ontstond echter ook behoefte om beslisbomen voor palliatieve richtlijnen te ontwikkelen. Na de beslisboom voor de behandeling van ileus is de beslisboom ‘Pijn bij patiënten met kanker’ de tweede die in de palliatieve fase toepasbaar is”, vertelt Marijke Dermois, klinisch informaticus bij het Integraal Kankercentrum…

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Alarmfase voor apenpokken

De WHO heeft Monkeypox, ofwel apenpokken, aangemerkt (als ‘internationaal gevaar voor de volksgezondheid’. De ziekte verspreidt zich in gebieden waar het eerder niet voorkwam.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens