Huisarts: hoe digitaal vaardig bent u?

Teleconsulten. Videobellen. Digitale afspraakmodules. Patiëntenportalen. Gesprekken via Teams. Met de corona-uitbraak is zorg op afstand ineens dichtbij gekomen. Van huisartsen wordt verwacht dat ze deze vorm van zorg aan hun patiënten kunnen bieden. Maar ze zijn er niet voor opgeleid. Hoe kunnen ze dan weten of hun digitale vaardigheid volstaat? Daartoe is een zelfscan voor huisartsen ontwikkeld.

Met de zelftest kan de huisarts zichzelf kan testen op digitale vaardigheden. Daarbij gaat het niet om het halen van een zo hoog mogelijke score. Juist niet. Door het eerlijk invullen ervan krijgt de huisarts een goed beeld van de vaardigheden die hij minimaal nodig heeft om de basale digitale werkzaamheden efficiënt te kunnen verrichten in zijn praktijk.

Voor gehele huisartsenteam

Uiteraard kunnen alle leden van het huisartsenteam de scan uitvoeren. Na afloop van de scan ontvangt de invuller tips over ontwikkelgebieden en op welke wijze er makkelijker digitaal kan worden gewerkt.

Digivaardig in de zorg

Deze zelftest digitale vaardigheden huisartsen is ontwikkeld samen met professionals uit de sector. De zelfscan staat op de site digivaardigindezorg.nl, dat per sector is ingericht. Op de pages voor de huisartsen staat ook informatie over relevante onderwerpen, zoals informatiebeveiliging & privacy, apps en instellingen, e.d. De site is ontwikkeld door de coalitie Digivaardig in de zorg. Daarin werken tientallen partijen samen, daarbij ondersteund door ECP|Platvorm voor de InformatieSamenleving.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.