Informatiebijeenkomst over de pilot ‘Parallelle Procedures’

Op donderdag 13 juni vindt er een informatiemiddag plaats over de pilot met parallelle procedures voor registratie- en vergoedingstrajecten voor geneesmiddelen van het CBG en Zorginstituut Nederland. Deze pilot heeft als doel om te komen tot snellere toegang tot innovatieve geneesmiddelen.

Het betreft een meer parallelle procedure voor registratie- en vergoedingstrajecten, in plaats van opeenvolgende processen, zoals nu het geval is. Het CBG en het Zorginstituut willen een werkwijze ontwikkelen aan de hand van een beperkt aantal geneesmiddelen die parallel worden beoordeeld. Dit gaat de zogeheten ‘time to patient’ verkorten.

Voor deze pilot gaan het CBG en Zorginstituut Nederland op zoek naar geneesmiddelen die de komende periode bij het Europees Medicijnagentschap EMA zullen worden ingediend én die in aanmerking komen voor een beoordeling door het Zorginstituut.

Programma

De middag start met een presentatie van Kevin Liebrand (projectleider namens het CBG) en Pauline Pasman (projectleider namens het Zorginstituut). Zij lichten de doelstelling en de opzet van de pilot verder toe. Daarna is er voldoende gelegenheid voor een constructieve dialoog en om vragen van de aanwezigen te beantwoorden.

De informatiemiddag vindt plaats op 13 juni van 15.00-16.30 uur, bij de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, Prinses Beatrixlaan 548-550, 2595 BM Den Haag. Wilt u deze informatiebijeenkomst bijwonen, meldt u zich dan wel van tevoren aan.

Organisatore

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het CBG, Zorginstituut Nederland, HollandBio en de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen.

Bron: Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

CBG Collegedag: Balans in roerige tijden

Op 10 november van 10 -13 uur vindt de Collegedag van het CBG plaats. Een digitale bijeenkomst voor apothekers, artsen, wetenschappers, patiëntvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden.

Het begon op de fiets

Wanneer een patiënt een nieuwe inhalator krijgt voorgeschreven, geven enkel wij standaard uitleg over het gebruik. Die afspraken zijn regio breed gemaakt.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.