Meteen naar de inhoud

Informatieboekje over koorts bij kinderen

Amsterdamse huisartsen en de GGD Amsterdam-Amstelland gaan 20.000 boekjes aanbieden met informatie over koorts bij jonge kinderen. Daarin staat uitleg over wat koorts is en wanneer ouders wel of juist niet contact zouden moeten zoeken met de huisarts of huisartsenpost. Dat moet de druk op de huisartsenzorg verminderen.

Met de nog steeds rondwarende corona, een verwachte geboortegolf en het griepseizoen zien de zorgaanbieders de druk alleen maar toenemen. Koorts is bij kinderen meestal onschuldig. Als ouders meer kennis hebben, scheelt dat vragen aan de huisarts en de huisartsenpost en vermindert dat de druk. Want in Amsterdam komen kinderen tot 4 jaar het meest vaak langs op de huisartsenpost. Ook willen ouders van kleine kinderen met koorts vaak een telefonisch consult. En uiteraard mogen ze ook bellen als ze ongerust zijn, maar het is goed als ouders beter op de hoogte zijn wanneer ze wel of niet contact moeten opnemen met de huisarts of huisartsenpost.

Babyconsulten
De GGD Amsterdam-Amstelland deelt de ‘koortsboekjes’ bij babyconsulten uit via jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen, bijvoorbeeld bij de eerste inenting. Van die prik tegen onder meer difterie, kinkhoest en tetanus is lichte koorts een mogelijke bijwerking, stellen de huisartsen en de GGD. 260 huisartsen uit de hoofdstad kunnen de informatieboekjes aanbieden op de huisartsenpost of in de praktijk.

Digitaal
De gids blijft overigens niet beperkt tot Amsterdamse ouders. Wel als print, maar digitaal is het boekje te bekijken en te lezen via Thuisarts.nl

Het boekje is ontwikkeld door de vakgroep Huisartsgeneeskunde van de Universiteit Maastricht.

Onder redactie van: Gerda van Beek

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Drijfveren: Lang leve de Anderhalve!

“Overleggen, van elkaar leren, kennis delen en elkaar helpen zit in mijn bloed. Daarnaast heb ik de gelegenheid gekregen om projecten op te zetten zoals de anderhalvelijnszorg in Zuidoost Friesland”, aldus Wim Brunninkhuis

Column Niels van Haarlem: Techno

logie en de zorg. Er zijn succesvollere combinaties voor te stellen. Zo’n negen jaar terug verscheen de eerste e-health monitor. Deze barometer geeft aan hoe digitale zorg zich ontwikkelt.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens