Meteen naar de inhoud

Input gevraagd voor subsidieronde leefstijladvisering door huisarts

ZonMw zoekt professionals die willen meepraten over preventie in de eerste lijn. En daarbij specifiek over een effectieve vorm van leefstijladvisering in de huisartsenpraktijk. Daarvoor bereidt ZonMw namelijk een subsidieoproep voor. Aandacht voor inbedding in de huidige manier van werken, randvoorwaarden voor samenwerking, aansluiten bij de lokale context en behoeften zijn hierbij essentieel.

De huisarts is het eerste aanspreekpunt voor uiteenlopende gezondheidsklachten. Het advies van de huisarts wordt over het algemeen ter harte genomen. Veel zorgvragen komen voort uit leefstijl of sociale en maatschappelijke problemen. Dit vraagt om een goede samenwerking tussen de huisartsenpraktijk en het sociaal domein, maar ook het leefstijlaanbod in de wijk. De subsidieoproep moet bijdragen aan effectieve vormen van leefstijladvisering in de huisartsenpraktijk.

In gesprek
ZonMw wil subsidie beschikbaar stellen voor een samenwerkingsverband bestaande uit (minimaal) een onderzoeksorganisatie, huisartsenpraktijk en/of zorggroep en bij voorkeur een GGD en/of gemeente. De druk op de huisartsenzorg is echter groot. Om samenwerkingspartners zo goed mogelijk te faciliteren bij een subsidieaanvraag, komt ZonMw graag in contact met geïnteresseerden. En met name onderzoeksorganisaties aangezien zij beoogd hoofdaanvrager zijn.
ZonMw is benieuwd naar bestaande samenwerkingsverbanden die al bezig zijn met het ontwikkelen van initiatieven, maar ook naar andere partijen. Is er bijvoorbeeld behoefte aan een matchmakingsbijeenkomst om kennis te maken met andere geïnteresseerden? Hoe kan de procedure het beste worden vormgegeven? Daarover gaat ze graag in gesprek.

Contact
Heeft u interesse in de subsidieoproep Preventie in de eerste lijn. Wilt u hierover met ZonMw van gedachten wisselen en input geven vanuit de dagelijkse praktijk? Neem dan graag zo spoedig mogelijk contact op via Implementatiepreventie@zonmw.nl . Zie ook de oproep op de website van ZonMw.

Onder redactie van: Gerda van Beek

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens