KNMG-site bundelt wetenschappelijke informatie over Covid

De KNMG heeft een nieuwe website over Covid ontwikkeld. Het is een site vóór artsen dóór artsen. Op deze site staat alle wetenschappelijk informatie over het coronavirus bij elkaar. Gebaseerd op richtlijnen en bronnen van medisch-wetenschappelijke verenigingen en organisatie.

Voor het nieuwe COVID-19 platform maakt de KNMG gebruik van de zoekmachine van artsportaal.nl, die speciaal is ontwikkeld voor het doorzoeken van dergelijke richtlijnen en bronnen.

Bundeling van informatie

Met dit platform is informatie voor alle artsen makkelijk vindbaar. Ten tijde van de Covid-19 pandemie ontstaat er tenslotte heel snel nieuwe kennis over het virus, de behandeling en preventie. Alleen is de informatie daarover nogal verspreid. Vandaar dit initiatief. Het platform bundelt de richtlijnen en handreikingen van artsen van verschillende disciplines en maakt deze voor alle artsen snel beschikbaar en eenvoudig doorzoekbaar.

Het platform brengt de richtlijnen en handreikingen van de verschillende medisch-wetenschappelijke verenigingen en organisaties bij elkaar. Naast de wetenschappelijke verenigingen doorzoekt het platform ook bronnen die voor artsen nuttig kunnen zijn bij het voorlichten van patiënten, zoals Thuisarts.nl. Daarnaast bevat de site ook een agenda met bijeenkomsten over Covid-19.

Zelf aanleveren

Mocht u bronnen missen, dan wordt het op prijs gesteld als u daarover een mail stuurt aan communicatie@fed.knmg.nl.

Deze site is een initiatief van artsenfederatie KNMG in samenwerking met artsportaal.nl, De Geneeskundestudent, Federatie Medisch Specialisten, KAMG, NHG, NVAB, NVVG en Verenso.

Onder redactie van: Gerda van Beek

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Lymeziekte: boek en webcast

De ziekte van Lyme. Het is een ingewikkelde infectieziekte: nog steeds doen wetenschappers veel nieuwe kennis op in de strijd tegen tekenbeetziekten.

Stichting Inhalatie Instituut Nederland

Recent is het Inhalatie Instituut Nederland opgericht. Deze stichting wil de kennis en vaardigheden verbeteren bij inhalatietherapie, van zowel patiënten als van zorgverleners.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.