Landelijke campagne Samen Beslissen

Iedereen is anders en elke persoonlijke situatie is uniek. Door samen te beslissen over de zorg, staan mensen achter de verleende zorg, zijn ze er meer tevreden over en houden zich trouwer aan de afspraken die met hun zorgverlener zijn gemaakt. Daarom start op 6 september een landelijke campagne over Samen Beslissen.

De campagne gaat over een openhartig gesprek tussen zorgverlener en patiënt/cliënt. Een goede behandeling past bij de persoonlijke situatie van een patiënt. En dat kan voor iedereen anders zijn. Zorgprofessional en patiënt horen samen te kunnen beslissen wat voor die persoon de beste behandeling is. Hoewel het logisch lijkt, is dat het toch niet. Van de zorgverleners zegt 46% dat zij samen met de patiënt/cliënt tot een besluit komen. En van de deelnemers aan het doelgroepenonderzoek dat voorafgaand aan de campagne is gedaan, ervaart slechts 37% dat het gaat om een gezamenlijke uitkomst.

Brede aanpak
Samen Beslissen is de grootste campagne over dit onderwerp ooit. In de huisartsenzorg, medisch specialistische zorg, paramedische zorg en wijkverpleging wordt het thema op de kaart gezet. Het brede publiek gaat dit zien en horen op tv, radio, billboards in print en online. De campagne heeft een looptijd van anderhalf jaar.

Campagnematerialen
Wilt u meedoen en bijdragen aan de campagne? Bestel dan campagnematerialen, zoals posters, pennen flyers en dergelijke. Met een eenvoudige tool maakt u daarnaast uw eigen social media-uitingen. Huisartsen die hiervoor interesse hebben, kunnen een e-mail sturen naar communicatie@nhg.org. Van het NHG ontvangt u vervolgend dat u de inloggegevens ontvangt en aan de slag kan.

De campagne Samen Beslissen is een initiatief van het programma Uitkomstgerichte Zorg.

Onder redactie van: Gerda van Beek

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.