Lonken naar Lonneker

Hand holding a megaphoneHet Twentse dorp Lonneker, tussen Enschede en Oldenzaal, heeft nooit een apotheek gehad. Omdat hij er elke dag doorheen rijdt, ziet apotheker Freek Duinkerken van de Kring Apotheek in Oldenzaal kansen voor een tweede vestiging in Lonneker. Dat brengt apotheker Jassies uit Enschede op hetzelfde idee. Dagblad Tubantia volgt de strijd.

De Oldenzaalse apotheker Freek Duinkerken van de apotheek in winkelcentrum De Thij is de eerste die in een interview met Tubantia op 8 januari aankondigt zijn service vanaf 1 februari a.s. met een tweede vestiging te gaan uitbreiden. Hij heeft het in de loop der jaren met de Kring Apotheek steeds drukker gekregen en heeft te maken met ruimtegebrek. “Door al het planbare werk te verschuiven naar Lonneker, kunnen we hier de klant beter bedienen. Al jaren loopt onze productie in drukke weken terug. Daar willen we vanaf. Nieuwe recepten moeten snel geleverd kunnen worden, zonder lange wachttijden.”

Persoonlijk contact
Duinkerken hecht aan persoonlijk contact en kiest niet voor een afhaalpunt. “Bij ons moeten alle recepten bij de balie afgegeven worden. Dat zorgt ervoor dat we in contact blijven met al onze klanten,” zegt hij in Tubantia. Hij heeft in Lonneker contact gezocht met huisarts Coen Kerbert, die positief reageerde.
Op dezelfde dag in Tubantia meldt apotheker Jassies, gevestigd in de noordelijke wijk Deppenbroek van Enschede, op een steenworp afstand van Lonneker, dat hij een uitgifte-automaat in Lonneker wil gaan installeren. Hij wil zijn vaste klanten behouden en dat heeft hij hen ook in een brief geschreven. De apotheek in Deppenbroek is met verschillende partijen in gesprek en verwacht over enkele weken een automaat te kunnen plaatsen.

Onder redactie van: Kees Kommer

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

CBG Collegedag: Balans in roerige tijden

Op 10 november van 10 -13 uur vindt de Collegedag van het CBG plaats. Een digitale bijeenkomst voor apothekers, artsen, wetenschappers, patiëntvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden.

Het begon op de fiets

Wanneer een patiënt een nieuwe inhalator krijgt voorgeschreven, geven enkel wij standaard uitleg over het gebruik. Die afspraken zijn regio breed gemaakt.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.