Meteen naar de inhoud

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar medicinale cannabis

Artsen mogen medicinale cannabis voorschrijven. Echter: er is weinig bekend waarvoor medicinale cannabis wordt gebruikt, welke klachten er kunnen optreden bij gebruik en wat de ervaringen van patiënten zijn. Bijwerkingencentrum Lareb en Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC) doen daar onderzoek naar. Dit gebeurt aan de hand van digitale vragenlijsten voor gebruikers. Wilt u patiënten die medicinale cannabis gebruiken, wijzen op dit onderzoek?

Sinds september 2003 kunnen artsen cannabis voor medicinaal gebruik aan patiënten voorschrijven en mogen apothekers het op recept afleveren. Het BMC levert verschillende soorten medicinale cannabis. Deze verschillen van elkaar in samenstelling en sterkte, en daarmee ook in werking. Welke soort voor welke aandoening en voor welke patiënt de beste keus is, bepaalt de voorschrijvende arts in overleg met de patiënt.

Meer inzicht

Met dit onderzoek willen Lareb en het BMC meer inzicht krijgen in welke bijwerkingen optreden, hoe vaak ze optreden en wat het beloop is. Alle gebruikers kunnen meedoen, of ze wel of geen klachten hebben.

Meer informatie

Bij dit onderzoek krijgen patiënten vier vragenlijsten over een periode van een jaar. De vragen gaan over ervaringen met medicinale cannabis, het optreden van mogelijke bijwerkingen en waarvoor medicinale cannabis gebruikt wordt.

Patiënten kunnen zich aanmelden kan via www.mijnmedcannabis.nl. Daar vinden ze ook meer informatie over dit onderzoek.  Na inschrijving volgen uitnodigingen om online vragenlijsten in te vullen. Over een periode van een jaar ontvangen deelnemers vier keer een uitnodiging; direct na inschrijving, 2 maanden, 6 maanden en 1 jaar na inschrijving. Inloggen is noodzakelijk.

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens