Mooi met een extra ‘o’

Horse-Lamp-1Moooi design inspireert en verleidt de wereld sinds 2011 met sprankelende en innovatieve meubelen, lampen en accessoires binnen de interieur en design wereld. De Moooi design items zijn soms functioneel, soms creatief maar altijd briljant en indrukwekkend.

Moooi design zag het levenslicht in 2001. Oprichter en ontwerper Marcel Wanders gaf het design label de naam Wanders Wonders. Een jaar later besloten Wanders en medeoprichter Casper Visser de naam te veranderen in Moooi. Met een extra ‘o’, omdat het extra mooi is. Het duo, Wanders als verantwoordelijke voor de design collectie en Visser als marketingspecialist, is tot op heden zeer succesvol gebleken. Maar weinig designmerken weten de interieurwereld steeds weer opnieuw te verrassen en te verbazen als Moooi. De innovatieve, humoristische en altijd briljante ontwerpen weten in ieder interieur de aandacht naar zich toe te trekken. De Moooi design meubelen, accessoires en lampen zijn stuk voor stuk eyecatchers. Design items die uw interieur verrijken.

De ontwerpers van Moooi design
Marcel Wanders is verantwoordelijk voor de kenmerkende uitstraling van de Moooi design meubelen en accessoires en voor vele succesnummers uit de collectie. Naast de Moooi Blue Delft serie introduceerde Wanders ook de Parent Chair en de Moooi Oval Light.

Moooi design en fotograaf Erwin Olaf
Moooi werkt al jaren samen met de bekende fotograaf Erwin Olaf. Erwin Olaf shockeert en provoceert en staat ook wel bekend als de enfant terrible van de fotografie. De foto’s voor het designlabel Moooi krijgen de bekende Olaf-twist. De onberispelijke lijven op de foto’s vertonen steeds een link met het ontwerp: witte bollampen versus een zwart afrokapsel, een fragiel kaal hondje op een al net zo fragiel kanten tafeltje. Olaf: “Ik houd van design. Marcel Wanders heeft altijd wel iets bij zich dat ik mooi vind. Maar ik hou ook van dat onverwachte: ik zet mensen graag aan het denken.” Want mooi is bij Olaf nooit zomaar mooi.

Moooi weer: ecologisch en verantwoord design
Moooi design heeft naast de reguliere lijn ook een ecologische productlijn met de naam: Moooi weer. De design items uit deze collectie zijn gemaakt van bestaande voorwerpen. En ieder jaar komt er een nieuwe verf op de markt zodat u uw meubelen een nieuwe look kunt geven.

Moooi’s Horse Lamp
Een paard in uw huis, is dat niet bijzonder? The Horse Lamp, geïntroduceerd door Moooi, is niet zomaar een paard. Het paard heeft namelijk een lamp op de top van zijn hoofd en is daardoor een eyecather voor elk interieur. De lichtval en schaduw zijn bijzonder en maken de lamp nog mooier en spreekt erg tot de verbeelding in uw leefruimtes.

Creativiteit betrokken
De Horse Lamp is beschikbaar in het zwart. Deze kleur is heel bewust gekozen, aangezien geen enkele andere kleur zoveel aantrekkingskracht heeft in dit ontwerp. Het grootste deel van de Horse Lamp is het paard zelf, wat er voor zorgt dat het ook in gewoon daglicht goed tot zijn recht komt.

 

Meer informatie
Het totale gewicht van het product is 65 kg. De Horse Lamp is gemaakt van metaal wat daardoor een lange levensduur garandeert.
Hoogte van het paard is 210 cm.
Breedte van het paard is 90 cm.
Hoogte van de lampenkap is 55 cm.
De breedte en de diameter is 38 cm.
Kijk voor alle producten en specificaties op:
www.moooi.nl

21 dagen

Met de juichende supporters voor ogen vraagt Maayke Fluitman zich af hoe diep onze oude manieren van handelen ingeslepen zijn en of we teruggaan naar ‘zoals het altijd was’.

Bredere toepassing nieuwe glucoseverlagende middelen in zicht, ook in de eerste lijn

“Begin niet te snel met insuline in verband met het dominant worden van overgewicht onder de bevolking”, is het advies aan huisartsen van prof. dr. Cees Tack, hoogleraar interne geneeskunde, in het bijzonder diabetologie, aan het Radboudumc in Nijmegen. De nieuwe generatie bloedglucoseverlagende middelen – GLP-1-agonisten en SGLT-2-remmers – krijgt volgens hem een steeds prominentere rol in de geneeskunde. Niet alleen binnen de diabetologie, maar ook binnen de cardiologie en nefrologie krijgen deze middelen steeds meer ingang. Zes vragen over GLP-1-agonisten en SGLT-2-remmers. 1. Wat is de op dit moment de plaats van GLP-1- agonisten en SGLT-2-remmers bij de behandeling van diabetes? “De praktijk is lerende. Op dit moment worden zowel de NHG-Standaard Diabetes mellitus type 2 uit 2018 en de NIV-richtlijn Farmacotherapie bij Diabetes Mellitus type 2 voor de tweede lijn, herzien”, geeft hoogleraar interne geneeskunde/diabetologie prof. dr. Cees Tack aan. De herziening van de NHG-Standaard wordt ergens in…

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.