Meteen naar de inhoud

NHG publiceert twee korte films over coronavirus

Het coronavirus: het zet de wereld op z’n kop. Vooral op de gezondheidszorg heeft het een enorme impact. Zorgverleners worden overspoeld met vragen van het publiek. Maar ook met informatie over hoe te handelen. Het NHG heeft nu twee korte films gemaakt over het coronavirus. Een film met praktische tips voor de huisartspraktijk en een film over de rol van het NHG in de informatievoorziening over het coronavirus.

Tips voor de huisarts
Jantine Woudstra, wetenschappelijk medewerker bij het NHG en huisarts, geeft in deze korte film tips voor in de huisartspraktijk. Ze doet suggesties om de druk op de telefoon te verminderen, bijvoorbeeld door een extra keuzemenu. Of via een bandje verwijzen naar Thuisarts.nl. Ook vertelt ze hoe het proces verloopt als iemand belt die denkt te zijn besmet met het coronavirus. Ze legt ook uit wat je als huisarts zelf kunt doen om de kans op overdracht van het virus te verkleinen. 

Rol NHG
Jako Burgers, strategisch medisch adviseur bij het NHG en huisarts, vertelt in een korte film wat de rol van het NHG is in de informatievoorziening rond het coronavirus. In de dagelijkse overleggen met het RIVM probeert het NHG de adviezen zo goed mogelijk te vertalen naar de huisartsen en naar het publiek via Thuisarts.nl. De websites van het NHG, RIVM en GGD worden dagelijks bijgehouden.

Zie hier beide filmpjes

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Subsidie ZonMw voor verbeteren van hooikoortsverwachting

Hooikoorts beperkt het dagelijks functioneren van vele Nederlanders. ZonMw subsidieert een onderzoeksproject dat onder meer de ontwikkeling van een betrouwbare pollenverwachting als doel heeft. Daarmee kan hun gerelateerde ziektelast worden verlaagd.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens