Onderzoek naar digitale vaardigheden in de huisartsenpraktijk

Digitalisering in de zorg neemt een steeds hogere vlucht, met tal van applicaties, e-health, zorgtechnologie en communicatieplatformen. Dat vraagt echter wel wat van de zorgprofessional in de huisartsenpraktijk, huisartsenpost of zorggroep. Kunnen zij het aan? De Coalitie Digivaardig in de Zorg wil dat graag weten en houdt daarom een landelijk onderzoek in de vorm van een vragenlijst.

Met de vragenlijst wil de Coalitie onderzoeken hoe digivaardig de zorgprofessionals zichzelf en hun collega’s inschatten en waar de behoeften liggen om vaardiger te worden. Dat doet ze in samenwerking met de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) die dit onderzoek mogelijk maakt. De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt voor het ontwikkelen van producten en diensten waarmee zorgprofessionals digitale vaardigheden in hun eigen tempo, op hun eigen manier kunt verbeteren.

Zelfscan en onderzoeksvragen

De Coalitie Digivaardig in de Zorg nodigt zorgprofessionals uit de huisartsenpraktijk, huisartsenpost of zorggroep uit om mee te doen aan dit landelijke onderzoek naar de digitale vaardigheden van de zorgprofessionals uit de huisartsenpraktijk, huisartsenpost of zorggroep.

De vragenlijst bestaat uit twee onderdelen:
De zelfscan: De zelfscan bestaat uit 70 vragen om in kaart te brengen hoe digitaal vaardig u uzelf vindt. U geeft aan in hoeverre u handig bent in bepaalde digitale handelingen door uzelf een cijfer te geven.
Extra onderzoeksvragen: Er 15 algemene vragen rondom het onderwerp digitale vaardigheden. Deze vragen zijn van belang voor het onderzoek, maar hebben geen invloed op de uitslag van de zelftest.

Met daarbij de dringende oproep de vragenlijst zo eerlijk mogelijk in te vullen. Deelnemen kan tot 13 mei 2021. Heeft u vragen over het onderzoek, neem contact op met info@digivaardigindezorg.nl. Alvast dank voor uw medewerking

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.