Meteen naar de inhoud

Ons team

Bastiaan Witvliet (uitgever en hoofdredacteur)
Bastiaan begeeft zich sinds 2001 in de zorgmarkt. Eerst als communicatie-strateeg en later als uitgever van diverse (zorggerelateerde) magazines voor diverse opdrachtgevers. In 2006 vond hij het tijd voor een eigen titel, wat de start van FarmaMagazine betekende. Inmiddels mag het zich scharen onder de gerenommeerde vakbladen en behoort het tot de gevestigde orde in de farmacie. Contact?


Moniek Jakobs (blad- en accountmanager)
Moniek adviseert op een klantgerichte wijze de opdrachtgevers van FarmaMagazine om te komen tot de juiste communicatie-uitingen. Passend bij de gekozen marketingstrategie en doelgroep. Daarnaast begeleidt ze de volledige ontwikkeling van FarmaMagazine in het redactie- en productieproces. Contact?


Marc de Leeuw (redacteur)
Marc is apotheker, freelance medical writer op het gebied van farmacie en gespecialiseerd in het schrijven van medische teksten en nascholingen. Als apotheker/redacteur heeft Marc een brede blik op de wereld van de farmacie ontwikkeld.
Niels van Haarlem (redacteur)
Niels was tot 2010 hoordredacteur en uitgever van het Pharmaceutisch Weekblad. Sindsdien is hij zelfstandig journalist en adviseur. Als journalist schrijft hij prikkelende artikelen en interviews over onder meer zorg en farmacie, en leidt hij debatten. Daarnaast adviseert hij bedrijven en organisaties op het gebied van communicatie, redactie en marketing. Contact? nielsvanhaarlem@gmail.com, www.gezondeteksten.nl of (via Twitter) @NielsssPauline van Schayck (redacteur)
Pauline is bioloog en wetenschapsjournalist. Zij schrijft voor vakbladen in het medisch domein en in de bètawetenschappen. Haar artikelen zijn ook te lezen in populairwetenschappelijke tijdschriften en op websites van gezondheidsorganisaties en de overheid. Sinds 2021 schrijft ze voor FarmaMagazine, onder andere over leefstijlgeneeskunde. 
Maayke Fluitman (columnist)
Maayke Fluitman is apotheker en eigenaar van care2create en HealthcareMatchMaking. Haar focus ligt op het initiëren, begeleiden en naar de markt brengen van innovatieve ‘Healthcare, Wellness en Self care’ concepten.
Valérie Meijvis (columnist)
Valérie Meijvis volgde bij het UMC Utrechts Julius Centrum de opleiding tot apotheker-farmacotherapeut. Ze werkt in het Julius Gezondheidscentrum Terwijde in Utrecht en bij Stevenshof Institute for Research (SIR) in Leiden.
Frank van Wijck (redacteur)
Frank schrijft sinds eind 1988 over de gezondheidszorg en werkt sinds 2002 als freelancer. Hij schrijft voor uiteenlopende vakbladen, deels over politiek en beleid in de zorg en deels over vakinhoudelijk thema’s zoals farmacie, mondzorg, oncologie en infectieziekten. Op www.artsenauto.nl houdt hij een dagelijkse weblog bij over de zorg. Contact? frank@evatekst.nl of (via Twitter) @FrankvanWijck.Ad Sitsen (redacteur)
Ad studeerde farmacie en geneeskunde. Hij was o.a. werkzaam bij NV Organon, hoogleraar klinische farmacologie aan de Universiteit Utrecht en hoofdredacteur van het Farmacotherapeutisch Kompas. Voor FarmaMagazine schrijft hij artikelen naar aanleiding van nieuwe richtlijnen en standaarden die van belang zijn huisartsen en apothekers.Cai Vosbeek (redacteur)
Cai is tekstschrijver en werkt sinds 2008 voor FarmaMagazine. Van 2010 tot 2012 benaderde ze apothekers over de hele wereld. Van Australië tot Zuid-Afrika van Noorwegen tot de Verenigde Staten, sprak ze met hen en ging op zoek naar specifieke verhalen in verschillende landen. Sinds 2012 interviewt ze apothekers in Nederland in de reeks: ‘Drijfveren’. Contact? cai.vosbeek@zesentwintig.comGerda van Beek (redacteur)
Gerda van Beek is sinds 1985 werkzaam als tekstschrijver. Ze schrijft voor tal van organisaties, voornamelijk in de gezondheidszorg en het sociaal domein. Ze volgt de ontwikkelingen op de voet, verstaat het vakjargon en is sterk in het vertalen van ingewikkelde zaken tot begrijpelijke artikelen. Contact? taaltekennet@gmail.com www.taalteken.net of @gerdavanbeekJan Vonk (fotograaf)
Jan Vonk fotografeert de portretreeks van FarmaMagazine. De kracht van zijn fotografie ligt in zijn nieuwsgierigheid en persoonlijke betrokkenheid bij de personen die hij fotografeert. Hij heeft een scherp oog voor detail, omgeving en relatie.
Contact? info@janvonkfotografie.nl

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens