Meteen naar de inhoud

Optima Farma weer op eigen benen

FarmaMagazine_OptimaFarmaAan de samenwerking tussen de beroepsvereniging Optima Farma en de KNMP komt op 31 december a.s. een einde. Het gelijknamige vakblad houdt op te bestaan. In het kwaliteitsregister KAOF staat inmiddels meer dan 50 procent van de apothekersassistenten die werkzaam zijn in de openbare farmacie, ingeschreven.

De beroepsvereniging van apothekersassistenten, farmaceutisch consulenten en managers gaat na 1 januari 2016 zelfstandig verder. In 2012 bood de samenwerking met de KNMP de kans aan het vakblad Optima Farma om meer inhoud te geven aan het blad, maar ook een gelegenheid aan de samenwerking tussen beide beroepsgroepen en het team in de apotheek te bevorderen. De vereniging beschikt nu niet over een financiële buffer om het blad Optima Farma na 1 januari a.s. zelfstandig uit te geven. Het blad werd kosteloos verzonden en de inkomsten uit advertenties zijn zodanig teruggelopen dat na ruim 30 jaar een zelfstandig bestaan niet meer mogelijk is.

KAOF
Het komend jaar staat voor Optima Farma in het teken van leden werven om zo een grote bloeiende vereniging met een grote achterban te realiseren. De leden worden op de hoogte gehouden via de website en de digitale Optima Farma Nieuwsbrief. Een andere activiteit is het beheer van het Kwaliteitsregister voor Apothekersassistenten werkzaam in de Openbare Farmacie (KAOF). Van de ruim 16.000 apothekersassistenten is meer dan de helft ingeschreven. Ze laten zo hun deskundigheid en kwaliteit zien en maken dit door middel van hun portfolio in het kwaliteitsregister aantoonbaar. In het digitale portfolio worden de punten behaald voor scholing of overige kwaliteitsbevorderende activiteiten, genoteerd. Naast het KAOF beheert Optima Farma de kwaliteitsregisters KAA voor alle apothekersassistenten elders werkzaam en KvFC voor farmaceutisch consulenten.
De registratieregelingen van KAOF en KAA zijn vorig jaar herzien en aangepast aan de ontwikkelingen, waardoor het nu eenvoudiger is om aan de benodigde aantal punten te komen. Optima Farma verwacht een verdere groei in de registratie in de registers.

Onder redactie van: Kees Kommer

 

 

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Alarmfase voor apenpokken

De WHO heeft Monkeypox, ofwel apenpokken, aangemerkt (als ‘internationaal gevaar voor de volksgezondheid’. De ziekte verspreidt zich in gebieden waar het eerder niet voorkwam.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens