Piekeren over zelfmoord na abrupt staken anti­depressivum

Tekst: Marc de Leeuw Afbouwen van psychiatrische medicatie is ontzettend lastig door de onttrekkingsverschijnselen. Noodgedwongen blijven patiënten daarom soms hun geneesmiddelen gebruiken. Onderzoeker dr. Peter C. Groot ontwikkelde ‘taperingstrips’ om deze medicatie geleidelijk af te bouwen, waardoor de kans op onttrekkingsverschijnselen veel lager is. Abrupt stoppen van psychofarmaca kan leiden tot vervelende onttrekkingsverschijnselen. Onderzoeker dr. Peter C. Groot weet het uit eigen ervaring. “In 2004 had ik een zware depressie. Ik startte met venlafaxine. Ik ging me beter voelen. Soms vergat ik het in te nemen. De dag erna had ik een raar soort hoofpijn en een gevoel dat me…

Verder lezen?

Dit artikel is alleen toegankelijk voor abonnees. Abonneren is gratis voor BIG-geregistreerde zorgverleners. Overige zorgverleners en overige geïnteresseerden kunnen zich registreren en worden na registratie beoordeeld door de beheerder van farma-magazine.nl alvorens te worden toegelaten.