Meteen naar de inhoud

Platform voor mensen met langdurige klachten na corona

Coronaplein.nu is een patiëntenplatform dat vorig jaar mei is gestart voor mensen die na corona langdurig klachten houden. Dat er behoefte aan is, blijkt wel uit de ruim één miljoen unieke bezoekers. Het platform is onlangs vernieuwd en verbreed naar veel voorkomende aandoeningen na corona. Het heeft nu ook een chatfunctie, zodat bezoekers dagelijks live vragen kunnen stellen aan ervaren verpleegkundigen.

Coronaplein.nu is een initiatief van Longfonds en Long Alliantie Nederland (LAN). Mensen met langdurige klachten na corona – ook wel Long Covid genoemd – kunnen terecht op het plein voor informatie, advies en lotgenotencontact.

Verbeterd en verbreed

De informatie op coronaplein.nu is uitgebreid en verbreed naar andere veel voorkomende aandoeningen na corona. “Via onderzoek op coronalongplein is inmiddels duidelijk geworden dat corona een systeemziekte is die effect heeft op meerdere organen”, zegt directeur Michael Rutgers. “Wat we zien is dat patiënten bijna nooit met alleen longklachten kampen maar ook met diverse andere medische en psychosociale uitdagingen. Daarom werken we nu samen met verschillende patiëntenverenigingen en gezondheidsfondsen, waaronder de Hersenstichting, Harteraad en reuksmaakstoornis.nl. Zodat we mensen nog persoonsgerichter advies kunnen geven en van informatie kunnen voorzien.”

Chatfunctie

Het platform heeft nu een chatfunctie om mensen met langdurige klachten na corona meer ondersteuning te bieden in hun persoonlijke situatie. De chat is live op werkdagen van 15.00 tot 17.00 uur. Bezoekers van het plein kunnen dan hun vragen stellen aan ervaren verpleegkundigen. Zij beantwoorden deze vragen en helpen mensen met coronaklachten hun weg te vinden naar de juiste zorg en behandeling. De antwoorden op de meest gestelde vragen op coronaplein worden op de website geplaatst.

Webinars en ziektelastmeter

Verder wordt op coronaplein.nu de informatie interactiever aangeboden in de vorm van bijvoorbeeld webinars en vodcasts met zorgprofessionals. Het platform blijft toegang geven tot de ‘Ziektelastmeter Na Corona’, een instrument waarmee mensen hun klachten bijhouden en zo hun eigen gezondheid kunnen monitoren. Zij kunnen dit hulpmiddel ook gebruiken in gesprek met hun zorgverlener.

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens