Posterstress

Een paar uur nadat ik mijn werkgever vertelde dat ik zwanger was van de tweede, vroeg zij mij of ik wilde promoveren. Iets wat ik ooit wel wilde doen, maar ook stiekem hoopte dat het er nooit van zou komen. Maar al mijn zwangerschapshormonen vonden dit een geweldig idee, dus ik zei meteen ja.

Bij moeilijke momenten geef ik die dus de schuld. En zo’n moment had ik bij de posters voor mijn congres in Slovenië. De hele opzet en vormgeving (een wetenschappelijk onderzoek op A0 formaat krijgen) was een enorme klus, maar dat was zeker niet eens het ergste. Het begon daarna. Ik informeerde bij een collega waar ik de posters kon bestellen. Hij wist een online Duits bedrijf waar ze op textiel drukken. Kunnen ze zo opgevouwen de koffer in en geen enorme koker als handbagage! Het bestellen leek me een kwestie van uploaden en gegevens invullen, maar met zweet in mijn handen drukte ik rond middernacht op verzenden. De volgende dag bleek ik een verkeerd formaat te hebben besteld en moest het hele gebeuren opnieuw. Omdat ik niet thuis was bij bezorging kon ik een alternatief adres opgeven, maar daar kwamen ze nooit aan. Na uren bellen (vrijdag, einde van de middag) hoorde ik de telefoniste opgelucht zeggen: “We hebben ze gevonden! Ze zijn op transport naar Duitsland”. “Naar Duitsland?!?!”

Terwijl ik vol emoties aan de telefoon hing, zocht mijn stagiair naar spoedlevering en bezorging in Slovenië. Vanwege al het werk, overwoog ik even de belachelijk hoge kosten voor lief te nemen, maar kwam toen tot zinnen. Een uur later, nog net voor sluitingstijd, liep ik met een enorme koker de copyshop uit. Deze heb ik de hele reis met mijn leven bewaakt (ik begreep de keuze voor textiel nu meer dan ooit). Op het congres, waar mijn posters tussen zo’n 100 andere posters in een hoekje van de foyer hingen te verstoffen, vertelde mijn copromotor dat hij al zijn posters heeft bewaard. Die van mij haalden het tot de hotelkamer. En ik heb grote twijfel of er ooit nog meer gaan komen…

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Tissues

Zowel thuis als in de praktijk kan ik niet zonder tissues. Thuis is het ideaal voor de snottebellen van de kleintjes en het morsen aan tafel.

Mag het een onsje minder?

De eerstelijns zorgverleners volgen braaf de richtlijn cardiovasculair risicomanagement en geven standaard 40 mg simvastatine, aldus Wittekoek.

21 dagen

Met de juichende supporters voor ogen vraagt Maayke Fluitman zich af hoe diep onze oude manieren van handelen ingeslepen zijn en of we teruggaan naar ‘zoals het altijd was’.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.