Meteen naar de inhoud

Posterstress

Een paar uur nadat ik mijn werkgever vertelde dat ik zwanger was van de tweede, vroeg zij mij of ik wilde promoveren. Iets wat ik ooit wel wilde doen, maar ook stiekem hoopte dat het er nooit van zou komen. Maar al mijn zwangerschapshormonen vonden dit een geweldig idee, dus ik zei meteen ja.

Bij moeilijke momenten geef ik die dus de schuld. En zo’n moment had ik bij de posters voor mijn congres in Slovenië. De hele opzet en vormgeving (een wetenschappelijk onderzoek op A0 formaat krijgen) was een enorme klus, maar dat was zeker niet eens het ergste. Het begon daarna. Ik informeerde bij een collega waar ik de posters kon bestellen. Hij wist een online Duits bedrijf waar ze op textiel drukken. Kunnen ze zo opgevouwen de koffer in en geen enorme koker als handbagage! Het bestellen leek me een kwestie van uploaden en gegevens invullen, maar met zweet in mijn handen drukte ik rond middernacht op verzenden. De volgende dag bleek ik een verkeerd formaat te hebben besteld en moest het hele gebeuren opnieuw. Omdat ik niet thuis was bij bezorging kon ik een alternatief adres opgeven, maar daar kwamen ze nooit aan. Na uren bellen (vrijdag, einde van de middag) hoorde ik de telefoniste opgelucht zeggen: “We hebben ze gevonden! Ze zijn op transport naar Duitsland”. “Naar Duitsland?!?!”

Terwijl ik vol emoties aan de telefoon hing, zocht mijn stagiair naar spoedlevering en bezorging in Slovenië. Vanwege al het werk, overwoog ik even de belachelijk hoge kosten voor lief te nemen, maar kwam toen tot zinnen. Een uur later, nog net voor sluitingstijd, liep ik met een enorme koker de copyshop uit. Deze heb ik de hele reis met mijn leven bewaakt (ik begreep de keuze voor textiel nu meer dan ooit). Op het congres, waar mijn posters tussen zo’n 100 andere posters in een hoekje van de foyer hingen te verstoffen, vertelde mijn copromotor dat hij al zijn posters heeft bewaard. Die van mij haalden het tot de hotelkamer. En ik heb grote twijfel of er ooit nog meer gaan komen…

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Column Maayke Fluitman: Denkend aan Holland

We willen reizen, maar vliegtuigen blijven aan de grond, we willen uit eten, maar er is geen bedienend personeel. We willen gezond zijn, maar ook de zorg, die zonder adempauze, stug door boemelt, kraakt en piept bij iedere hobbel die in de weg zit. >>>

Column Niels van Haarlem: Slangetje

Het was een krachtig beeld op de voorpagina van de zaterdagse Volkskrant op 21 mei. Wakker worden met een blaaskatheter als symbool hoe het zorgstelsel is verworden tot een niet uit elkaar te rafelen slangetje.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens