Protocollen voor Moderna- en Pfizer-vaccin

Recent is gestart met de vaccinaties tegen Covid-19met het BioNtech/Pfizer-vaccin en op 25 januari a.s. is de start met vaccineren met het Moderna-vaccin. Vilans stelt voor het klaarmaken en toedienen van deze vaccins haar protocollen vrij beschikbaar. Met deze protocollen kunnen medewerkers van verpleeghuizen, wijkverpleging, doktersassistenten en andere zorgprofessionals de vaccins op een veilige en betrouwbare manier toedienen.

De protocollen zijn werkinstructies voor het klaarmaken en injecteren van het vaccin van Pfizer/BioNtech en van Moderna. Met gebruik van het protocol is het voor zorgmedewerkers mogelijk om het vaccin op een veilige wijze toe te dienen.

Normaal zijn zorgprotocollen van Vilans online beschikbaar voor organisaties met een abonnement. In de strijd tegen de coronapandemie wil Vilans met het vrij beschikbaar stellen van deze twee protocollen alle zorgprofessionals ondersteunen die nu of in de toekomst helpen bij het vaccineren tegen Covid-19

Download protocol: Covid-19-vaccin BioNtech/Pfizer klaarmaken en injecteren (pdf)

Download protocol: Moderna-vaccin klaarmaken en injecteren (pdf).

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

CBG Collegedag: Balans in roerige tijden

Op 10 november van 10 -13 uur vindt de Collegedag van het CBG plaats. Een digitale bijeenkomst voor apothekers, artsen, wetenschappers, patiëntvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.