Publiekscampagne over de noodzaak van een gezonde leefstijl

Overheid: start een publiekscampagne om mensen te informeren over de noodzaak van een gezonde leefstijl! Dat is de oproep van ruim 70 artsen, wetenschappers en bestuurders van gezondheidsorganisaties aan ministers De Jonge en Van Ark en staatssecretaris Blokhuis.

Veel mensen die vanwege een coronavirus-infectie moesten worden opgenomen in de ziekenhuizen hebben overgewicht. Obesitas gaat gepaard met verstoringen van het immuunsysteem, die mensen kwetsbaarder maakt voor een ernstiger beloop van een coronavirusinfectie.

Versterking immuunsysteem

Door gezonder te eten, meer te bewegen, goed te slapen en voldoende te ontspannen kunnen veel mensen met obesitas al binnen enkele weken hun immuunsysteem versterken. Ook personen met een gezond gewicht hebben baat bij het versterken van het immuunsysteem door een gezonde leefstijl. Dit lijkt hiermee een goed wapen in de strijd tegen het coronavirus, aldus de briefopstellers. Ze vinden daarom dat er, naast de huidige coronamaatregelen, noodzaak is tot actie en vooral communicatie op het gebied van leefstijlfactoren.

Brandbrief

‘Mensen hebben het recht te weten dat ze zelf meer kunnen doen dan de huidige, relevante coronamaatregelen zoals handen wassen, anderhalve meter afstand houden etc. Eenieder moet weten hoe ontzettend belangrijk een gezonde leefstijl is in o.a. de strijd tegen Corona en dat een kleine verandering naar een gezonde leefstijl al kan zorgen voor een groot verschil!’
Lees hier de brandbrief: verzoek tot leefstijlcampagne tijdens COVID-19 pandemie

Steun betuigen via website

Naast het ondertekenen van deze brief heeft Arts en Leefstijl een nieuwe website gelanceerd: www.leefstijlencorona.nl Ze vraagt zorgprofessionals, burgers/patiënten en het bedrijfsleven hen te steunen. Dat kan heel eenvoudig, door het aanklikken van een knop op deze site. Zo’n 2.000 mensen hebben dat al gedaan.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.
  • Nadat u op verzend klikt ontvangt u een bevestigingsmail in uw mailbox.