Reactie op artikel “Loek Winter: Op weg naar 500 superapotheken” door Frank van Brenk

Prachtig, hoe een radioloog praat over medicijnen. Ik overleg wel eens met radiologen: fantastische interpretatie van foto’s, maar vervolg beleid: geen kaas van gegeten!

Zorgondernemer: In Nederland een holle frase en zo zie ik ook maar de uitspraken van Loek. Bijna dagelijks heb ik contact met onze vaste apotheek met vragen over medicatie. Of ik heb nagedacht over deze bijwerking of die dosering. Vaak krijg ik een goed advies. Daarnaast wordt er actief medicatiebewaking gepleegd op o.a. polyfarmacie patiënten. Hierbij word ik bijna maandelijks gevraagd te kijken naar en lab waarden te overleggen van patiënten waar de apotheker een nadere analyse van heeft gemaakt.

Daarnaast, Loek, groter is niet beter. Kwaliteit zit ‘m in kleine dingen. Korte lijnen, snel schakelen tussen zorgverleners onderling. Maar ja, vanuit je Ivoren Toren op Nyenrode verlies je al snel oog voor detail…

Door: Frank van Brenk, Huisarts

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.