Meteen naar de inhoud

Rik van der Meer (KNMP) treedt terug

Eind vorige week legde Rik van der Meer om persoonlijke redenen het voorzitterschap van de KNMP neer. Vervolgens werd druk gespeculeerd op diverse fora over de achtergronden van zijn plotselinge vertrek. HetPharmaceutisch Weekblad bevestigt nu dat de moeilijk positie van zijn Apotheek Havinga in Den Haag de reden voor Van der Meer is om af te treden.

Het bestuur van de KNMP heeft respect voor zijn besluit, maar betreurt het vertrek van Rik van der Meer. Hij was sinds 2012 voorzitter en de eerste in de geschiedenis van de KNMPdie via rechtstreekse verkiezingen door de leden werd gekozen. Onder zijn voorzitterschap is een aantal belangrijke stappen gezet voor de erkenning van apothekers als dé medicijnexpert en zorgverlener naast de patiënt en diens arts en wijkverpleegkundige. Ook is onder zijn leiding degovernance van de KNMP ingrijpend gemoderniseerd. In PW benadrukt directeur Léon Tinke van de KNMP dat er geen bestuurlijke verschillen van mening ten grondslag liggen aan het vertrek.

 

Over het lot van Apotheek Havinga aan het Prins Hendrikplein in Den Haag ontbreekt nadere informatie. Radio West zette een foto online met verhuiswagens voor de deur, terwijl een executieverkoop van de inboedel is aangekondigd. De apotheek hing een claim boven het hoofd vanAzivo/Menzis wegens afwijkingen van het preferentiebeleid. De tweede apotheek van Van der Meer in Den Haag sloot in mei jl.

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens