Meteen naar de inhoud

Samenwerking rond inzet van zorgpersoneel: wat mag wel en niet?

Wat mogen werkgevers wel en niet in hun gezamenlijke inzet om het nijpende personeelstekort in de zorg aan te pakken? De Autoriteit Consument & Markt (ACM) stelde een leidraad op met antwoorden op veelgestelde vragen hierover.

Zorgwerkgevers mogen samenwerken om het personeelstekort onderhanden te nemen. De ACM stelt dat er veel ruimte is voor initiatieven waar werkgevers samenwerken om medewerkers flexibeler in te zetten, zowel als het gaat om medewerkers in loondienst als om zzp’ers. Tegelijk stelt ze wel een fors aantal voorwaarden.

Wat mag niet?
Uitgangspunt is dat de samenwerking nooit ten koste mag gaan van de positie van de zorgmedewerkers. Afspreken om elkaars personeel niet te werven of niet in dienst te nemen, is daarom verboden. Dat beperkt namelijk medewerkers in hun keuze voor een andere werkgever. Zorgwerkgevers mogen tevens geen afspraken maken over maximale zzp-tarieven. Ook zijn gezamenlijke afspraken over de inroostering van zzp’ers niet toegestaan. Als voorbeeld: men mag niet afspreken om zzp’ers hetzelfde aantal avond-, nacht- en weekenddiensten te laten draaien als personeel in loondienst. En onderling afspreken wie welke werknemer na een opleiding in dienst neemt, is eveneens niet toegestaan.

Wat mag wel?
Vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers mogen in cao-verband wel altijd afspraken maken. En deze afspraken vallen dan buiten de mededingingsregels. Een gezamenlijke flexpool of een flexibele schil van werknemers is prima, stelt de ACM. In dat geval zijn de werknemers in dienst bij een van de werkgevers en bepalen zelf of zij bij een andere werkgever willen werken. Een digitaal platform voor het invullen van diensten draagt bij aan een efficiëntere inzet van de zorgmedewerkers en is eveneens toegestaan. Ook mogen werkgevers samenwerken in de opzet van opleiding en nascholing

Wat is nog niet duidelijk?
In het Integraal Zorgakkoord (IZA) staat dat de mogelijkheid wordt onderzocht van koppeling van zzp-tarieven aan cao-lonen, als de onderhandelingsmacht in belangrijke mate bij zzp’ers ligt (net zoals zzp’ers bij beperkte onderhandelingsmacht gezamenlijk een koppeling met cao-lonen mogen afdwingen). Daarbij wordt ook gekeken naar mogelijke perverse gedragseffecten (bijvoorbeeld een vlucht naar niet-gecontracteerde zorg). Een brede verkenning wordt uiterlijk begin 2024 opgeleverd. De ACM geeft aan niet vooruit te lopen om de mogelijke uitkomsten.

Meer informatie
Zie de ACM-publicatie Samenwerking tussen zorgwerkgevers op de zorgarbeidsmarkt en de daarbij behorende uitgebreide ‘vraag- & antwoord’-pagina over arbeidsmarkt in de zorg.

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens