Senior chemisch analist toxicologie

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Nederlands Forensisch Instituut

Stand­plaatsDen Haag, YpenburgVakgebiedOnderzoek / wetenschap
ContractduurBepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijdReageren voor21 juli
Uren per week36Vacaturenummer 01-2020
Maand­salaris€3.256 – €5.003Plaatsingsdatum23 juni 2020
Salaris­niveauschaal 11Dienst­verbandArbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
NiveauUniversitair oude stijl, Universitair Master, Master/doctoraal

Functie­omschrijving

Het vinden van de verborgen waarheid en het vertellen van het verhaal van het slachtoffer: dit maakt jouw werk als analytisch chemicus zo uitzonderlijk en belangrijk. Met het mede oplossen van forensisch toxicologische puzzels geef jij een stem aan slachtoffers die dit vaak zelf niet meer kunnen navertellen. Jouw werk heeft een directe impact op de samenleving.


Het team Toxicologie bestaat uit 25 collega’s die zich vanuit Den Haag bezighouden met toxicologisch onderzoek in het kader van misdrijven naar de invloed van alcohol, geneesmiddelen, drugs of vergiften op het menselijk lichaam en het gedrag. De vraag naar toxicologisch onderzoek neemt toe. Daarnaast is steeds meer behoefte aan zowel snelle als uitgebreide informatie op een later moment. Door R&D en aanpassingen in processen en werkwijze zorgt het team Toxicologie dat aan deze behoefte voldaan kan worden en is dit team hét expertisecentrum op het gebied van postmortaal forensisch onderzoek.


Het team Toxicologie is onderverdeeld in subteams: toxicologen, toxicologisch laboratorium en procesondersteuning. Je gaat aan de slag als een van de analytisch chemici in het toxicologisch laboratorium. Het toxicologisch laboratorium houdt zich bezig met de labanalyses en technische ontwikkeling voor toxicologisch onderzoek. De uitkomsten van de labanalyses worden geïnterpreteerd en gerapporteerd door de toxicologen.


Als ervaren analytisch chemicus ben je de spin in het web voor zowel analisten als toxicologen en zorg je voor de dagelijkse voortgang van de werkzaamheden van het laboratorium in het zaakonderzoek. Je draagt bij aan het uitvoeren van het analytisch toxicologisch onderzoek in voornamelijk bloed, urine of weefsels en het kwaliteitsbeheer ervan. Ook ben je verantwoordelijk voor de beoordeling en rapportage van diverse analyses.
Verder word je ingezet bij troubleshooting, het onderhouden en verbeteren van bestaande methoden en het ontwikkelen en valideren van nieuwe methoden. Hiervoor blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bio-analytische chemie en kwaliteitsbeheer.

Functie-eisen

 • Je hebt wo-niveau en een wo-opleiding richting analytische chemie.
 • Je hebt ten minste vijf jaar ervaring in een vergelijkbare werkomgeving.
 • Je hebt ervaring met het werken met biologische materialen zoals bloed en urine en bent op de hoogte van de richtlijnen hieromtrent.
 • Je hebt ervaring met de interpretatie van massaspectra.
 • Je hebt ervaring als operationeel aanspreekpunt, waarbij de dagelijkse voortgang van het laboratorium voorop staat.
 • Je hebt kennis van de markt en bent aantoonbaar specialist op het gebied van LC-MS/MS, LC-(Q)TOF en bij voorkeur ook GC-MS-systemen.
 • Je kennis van en ervaring met het werken onder een ISO 17025 geaccrediteerd kwaliteitssysteem is een pre. Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.
 • Je hebt het liefst ervaring met (dier)geneesmiddelen of bestrijdingsmiddelen. Je hebt bij voorkeur al een relevant (inter)nationaal netwerk.

Competenties

 • Analytisch vermogen
 • Daadkrachtig
 • Zowel zelfstandig kunnen werken als in teamverband
 • Plannen en organiseren
 • Verbindings- en overtuigingskracht
 • Hoofd- en bijzaken kunnen scheiden (helicopterview hebben)

Wat vinden wij nog meer belangrijk

Je hebt een groot probleemoplossend vermogen en bent creatief en initiatiefrijk. Daarnaast ben je resultaatgericht, overtuigend en kwaliteitsbewust. Je hebt een goed ontwikkeld signalerend vermogen. Je weet je kennis als analytisch chemicus goed over te dragen aan het team en bruggen te slaan tussen de mensen van het lab en de toxicologen.

Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveau: schaal 11
Salaris­omschrijving: Op deze functie is het Functiegebouw Rijk van toepassing. Inschaling vindt plaats op basis van je opleiding en ervaring. De mogelijkheid bestaat dat je in beginsel via een aanvangsschaal wordt aangesteld. Deze kan één schaal lager zijn dan de betreffende functieschaal.
Maand­salaris Min €3.256 – Max. €5.003 (bruto)
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contract­duur Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Solliciteren? Nadat je via de sollicitatiebutton hebt gereageerd kun je jouw motivatie en cv als Word- of pdf-bestand uploaden. We nodigen je graag uit om in je motivatiebrief ook iets over jezelf te vertellen.
 • Het toetsen van de integriteit van onze nieuwe collega’s is voor het Nederlands Forensisch Instituut van groot belang. Om die reden vragen wij aan nieuwe medewerkers om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen. Ook een geheimhoudingsverklaring maakt deel uit van het sollicitatieproces.
 • Wanneer je als rijksambtenaar een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van je beschikking mee
 • Je neemt periodiek deel aan de 24-uurs bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdiensten.
 • Bij indiensttreding dien je DNA af te staan ten behoeve van het opmaken van je DNA-profiel voor opname in onze eliminatiedatabank.
 • Een hepatitis B-titeronderzoek, eventueel gevolgd door een (her)vaccinatie, zijn verplicht.
 • Het inwinnen van referenties behoort tot de mogelijkheden.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld
 • Aan deze vacaturetekst kunnen geen rechten worden ontleend.

Samen sterk(er)

In ‘Drijfveren’ spreken we met apothekers en huisartsen over hun vak, ambities en keuzes die