Meteen naar de inhoud

Subsidie voor opleidingsprojecten in de zorg

SectorplanPlus is een financieringsinstrument om te investeren in het leren en ontwikkelen van medewerkers in de sector zorg en welzijn. De regeling voor het studiejaar 2022-2023 omvat ongeveer € 100 miljoen. Tot en met 21 augustus kunnen aanvragen pro forma worden ingediend. Vervolgens is er tot 30 september a.s. de tijd om de aanvragen nader te onderbouwen.

SectorplanPlus is een meerjarige subsidie van het ministerie van VWS voor werkgevers in de Zorg en Welzijn. De subsidie is bedoeld als extra impuls aan opleidingsprojecten die gericht zijn op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde werknemers, omscholing binnen de organisatie via de beroepskwalificerende scholing of opleidingen tot praktijk/werkbegeleiders. Ook zijn opleidingstrajecten gericht op het behoud van medewerkers subsidiabel.

Deadline 21 augustus
Aanvragen moeten uiterlijk 21 augustus zijn ingediend om volledig aanspraak te maken op subsidie voor opleidingstrajecten die starten vanaf 22 augustus 2022 (bijvoorbeeld instroom in BBL en HBO-opleidingen). Als u nog geen exact beeld heeft, kunt u een inschatting maken van de deelnemersaantallen per activiteit. Na 21 augustus heeft u t/m 30 september 2022, 17.00 uur, gelegenheid om de aanvraag bij te stellen.

Vanwege de korte aanvraagtermijn tijdens de vakantieperiode is de afspraak gemaakt, dat er een tweede aanvraagtermijn komt. Deze loopt van 22 augustus t/m 30 september 2022 om 17.00 uur.  Maar let op! Voor ingediende aanvragen in de periode van 22 augustus t/m 30 september zijn slechts opleidingstrajecten subsidiabel die op zijn vroegst op 30 september 2022 starten. Voor alle opleidingstrajecten die gestart zijn in de periode van 22 augustus t/m 29 september wordt in de tweede aanvraagtermijn geen subsidie afgegeven. Die moeten dus (pro forma) worden meegenomen in de nu geopende aanvraagtermijn.

Meer informatie
Voor meer informatie zie het nieuwsbericht op de site van SectorplanPlus en het aldaar genoemde Programma van Eisen. RegioPus / SectorplanPlus is nog voornemens een informatiebijeenkomst te beleggen. Houd de berichtgeving daarover in de gaten! 

Onder redactie van: Gerda van Beek

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens